DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

As “Pasažieru vilciens” aicina izvēlēties videi draudzīgu transportu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis sestdien, 21.augustā, sarunu festivāla Lampa ietvaros piedalīsies diskusijā “Jaunās mobilitātes tendences un vecie paradumi. Vai tas ir droši?”. Diskusija notiks plkst.11:00 uz skatuves „Spuldze,“ Cēsīs, Rožu laukumā. Aicinām visus iesaistīties kopīgā sarunā, tostarp uzdodot diskusijas dalībniekiem savus jautājumus un skatoties diskusiju tiešsaistē ministrijas Facebook kontā https://www.facebook.com/satiksmesministrija un portālā lsm.lv.

Par mūsdienu mobilitātes tendencēm, pārvietošanās paradumu maiņu un cieņpilnu pārvietošanos kā pamatu drošai satiksmei līdz ar AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētāju Rodžeru Jāni Griguli sarunā piedalīsies satiksmes ministrs Tālis Linkaits un VSIA “Autotransporta direkcija” valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš. Sarunu vadīs Rīgas plānošanas reģiona pārstāvis Rūdolfs Cimdiņš.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits: “Ikdienā es izmantoju sabiedrisko transportu un aicinu to darīt arī jūs. Tuvākajos gados mūs sagaida patīkamas pārmaiņas – jauni vilcieni un paaugstināti peroni, videi draudzīgi un modernizēti autobusi, vienota biļešu sistēma, pārbūvēta Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija. Šie un citi uzlabojumi dos mums iespēju arvien vairāk izmantot sabiedrisko transportu ērti, videi draudzīgi un cieņpilni.

Diskusijas mērķis ir aicināt sabiedrību uz dialogu, lai saprastu, kur esam šodien un kur vēlamies būt rīt, raugoties uz jaunajiem izaicinājumiem mobilitātē ES kontekstā. Eiropas Savienības fondu ieguldījums sakārto satiksmes infrastruktūru, ir izstrādāts jauns normatīvais regulējums. Kā ir ar mums pašiem – satiksmes dalībniekiem, vai esam gatavi mainīt savus pārvietošanās paradumus, kļūstot videi draudzīgāki?

“Pasažieru vilciens” ir videi draudzīgs uzņēmums. To apliecina arī augstais novērtējums dažādos reitingos un aptaujās, kur pasažieru pārvadājumu kategorijā “Pasažieru vilciens” ir vairākkārt ticis atzīts par Latvijas “zaļāko” uzņēmumu. Tāpat uzņēmums ir ierindojies starp 50 cilvēcīgākajiem uzņēmumiem. Pasažieri novērtē, ka “Pasažieru vilciens” savā darbībā ir sociāli atbildīgs pret sabiedrību. Uzņēmumam tas ir liels pagodinājums, kas vienlaikus uzliek arī augstas prasības turpmākajā uzņēmuma darbībā un attīstībā. Lai veidotu sabiedriskā transporta mugurkaulu pēc iespējas videi un pasažieriem draudzīgāku, AS “Pasažieru vilciens” ir noslēdzis līgumu un aktīvi turpina sadarbību ar Škoda Vagonka a.s. saistībā ar jaunu elektrovilcienu piegādi. Šie vilcieni ne tikai ļaus pozitīvi mazināt ietekmi uz apkārtējo vidi, bet arī nodrošinās cieņpilnas pārvietošanās iespējas visām pasažieru grupām. Projekta ietvaros noris intensīvs darbs pie daudz un dažādu vilciena tehnisko un arī dizaina nianšu precizēšanas, tai skaitā optimālā izvietojuma vagonos pasažieriem ar velosipēdiem. Atgādinām, ka saskaņā ar noslēgto līgumu kopumā tiks saņemti 32 jauni elektrovilcieni, un to piegāde notiks pakāpeniski – pirmie vilcieni tiks piegādāti 2022. gadā, bet pēdējie – līdz 2023. gada beigām.

Atbilstoši Eiropas Savienības (ES) Zaļajam kursam, Latvijā tiek īstenoti projekti, kas veicina mikromobilitāti un videi draudzīgas sabiedriskā transporta sistēmas ieviešanu. Satiksme mainās, kļūst zaļāka, tajā parādās arvien vairāk jaunu dalībnieku. Tiek attīstīta velo infrastruktūra, kas ir sasaistīta ar sabiedrisko transportu, tādējādi veicinot videi draudzīgākas mobilitātes pārvietošanās iespējas. Vienlaikus, satiksmes drošība lielā mērā ir atkarīga no pašu cilvēku atbildības un cieņpilnas attieksmes pret citiem satiksmes dalībniekiem. Vai šodien visiem satiksmes dalībniekiem satiksme ir droša? Kas ir vajadzīgs drošībai – jauns regulējums vai cieņpilna attieksme vienam pret otru? Jaunās mobilitātes tendences maina satiksmi, un līdz ar to ir jāmainās arī mūsu ieradumiem.

Lai sniegtu iespēju apmeklēt pasākumu pēc iespējas “zaļākā” veidā, “Pasažieru vilciens” ir norīkojis trīs papildu vilciena reisus uz sarunu festivālu LAMPA Cēsīs un atpakaļ uz Rīgu. Reisi tiks nodrošināti 20., 21. un 22. augustā. Vairāk informācijas mūsu mājaslapā. Tiekamies vilcienā un sarunu festivālā Lampa!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI