DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

ASV vēstniecība par godu Starptautiskajai dienai pret homofobiju, transfobiju un bifobiju 17. maijā paceļ varavīksnes karogu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai atzīmētu Starptautisko dienu pret homofobiju, transfobiju un bifobiju, ASV vēstniecība Rīgā šodien ir pacēlusi varavīksnes karogu. Latvijas Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pievienojās ASV vēstniecības pagaidu pilnvarotajai lietvedei Rutai Elvikis nelielā ārpustelpu karoga pacelšanas ceremonijā kopā ar Saeimas, kā arī pilsoniskās un diplomātiskās sabiedrības pārstāvjiem.

“Prezidenta Baidena administrācija ir skaidri norādījusi, ka Amerikas Savienoto Valstu politika centīsies panākt vardarbības un diskriminācijas izbeigšanu seksuālās orientācijas, dzimuma identitātes vai izteiksmes vai dzimuma īpašību dēļ, un ar savu piemēru vadīt lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu, kvīru un interseksuāļu (LGBTQI) cilvēktiesību aizstāvību visā pasaulē,” sacīja ASV vēstniecības pagaidu pilnvarotā lietvede Ruta Elvikis.

“Šodien mēs pacēlām varavīksnes karogu, atbalstot pamatprincipu, ka pret visiem cilvēkiem jāizturas ar cieņu un tiem ir iespēja dzīvot bez bailēm neatkarīgi no tā, kas viņi ir vai ko viņi mīl,” sacīja R. Elvikis.

Starptautiskā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju IDAHOTB katru gadu pievērš uzmanību LGBTQI cilvēktiesībām. 2004. gadā dibinātā Starptautiskā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju tiek atzīmēta 17. maijā, dienā, kad 1990. gadā Pasaules veselības organizācija homoseksualitāti izslēdza no Starptautiskā slimību klasifikatora. Šogad Starptautiskā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju tiks atzīmēta gandrīz 90 valstīs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI