DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

VVD aizvadītajos divpadsmit mēnešos 90% izejošo dokumentu parakstījis ar drošu elektronisko parakstu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts vides dienesta (VVD) darbinieki pēdējo divpadsmit mēnešu laikā 90% nosūtītos dokumentus parakstījuši ar drošu elektronisko parakstu.

No 2020. gada marta sākuma līdz šī gada 1. martam VVD darbinieki kopā nosūtījuši vairāk nekā 43 tūkstošus dokumentus, no kuriem tikai 10% bijuši papīra dokumenti, bet pārējie parakstīti, izmantojot elektronisko parakstu. Nedaudz atšķirīga situācija bija vērojama saņemto dokumentu plūsmā, kur elektroniski parakstīti saņemti 81% jeb nedaudz vairāk kā 31 tūkstotis dokumentu.

Šajā periodā VVD vairāk nekā 8 500 dokumentu nosūtījis uz klienta vai sadarbības partnera e-adresi. Valsts kontroles revīzijas “Vai valstī tiek nodrošināta efektīva oficiālās elektroniskās adreses lietošana saziņā ar personām?” ziņojumā secināts, ka VVD ir viena no TOP 10 valsts pārvaldes iestādēm, kas aktīvi izmanto e-adresi saziņai ar klientiem un sadarbības partneriem.

Izmantojot elektronisko parakstu, VVD ir atvieglots digitālo dokumentu parakstīšanas process, vienkāršota saziņa, darbinieki ievērojami ietaupa laiku un papīra resursus, tādējādi mazinot ietekmi uz vidi.

Latvijā drošs elektroniskais paraksts ir pieejams gan fiziskajām, gan juridiskajām personām, sniedzot iespēju iegūt dokumentu ar juridisku spēku.

Šonedēļ jau divpadsmito reizi norisinās “Digitālā nedēļa”, kas ir daļa no Eiropas mēroga kampaņas “ALL Digital Week 2021”, sniedzot iespēju ikvienam piedalīties dažādos tiešsaistes pasākumos, diskusijās un citās aktivitātēs – rosinot aktīvāk apgūt digitālās prasmes.

VVD pārziņā ir piesārņojuma kontrole, atkritumu apsaimniekošanas uzraudzība, zemes dzīļu un dabas resursu uzraudzība, ūdens resursu uzraudzība, gaisa piesārņojuma kontrole, zivju resursu uzraudzība un kontrole, radiācijas drošības un kodoldrošības joma. Kopā iestādē strādā vairāk nekā 300 darbinieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI