DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Sabiedrība kļuvusi atvērtāka, ziedojot vairāk

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Latvijas Samariešu apvienības Pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” katru mēnesi palīdz sagādāt pārtikas pakas trūkumā nonākušām ģimenēm ar bērniem, invalīdiem un senioriem ar zemiem ienākumiem un pēkšņā nelaimē nonākušiem cilvēkiem ar zemu ienākumu līmeni. Sniegt palīdzību bez ziedotāju atbalsta nebūtu iespējams. Atskatoties uz 2020. gadu, vērojams, ka sabiedrība ir kļuvusi līdzjūtīgāka, ziedojumiem atvēlot četras reizes vairāk naudas ziedojumu nekā 2019. gadā. Pārtikas un preču ziedojumu daudzums pieaudzis 2,5 reizes, pārtikas ziedojumu kopējam svaram pieaugot divas reizes. 

Agita Kraukle, projekta “Paēdušai Latvijai” vadītāja stāsta, ka pērn bija vērojams, ka sabiedrība kopumā kļuvusi atsaucīgāka lūgumiem palīdzēt tiem, kuri nonākuši grūtībās. Lai arī pašiem šai laikā neklājas viegli, cilvēki tomēr atrod iespēju sniegt palīdzīgu roku, ziedojot gan finanšu līdzekļus, gan pārtiku, gan citas sadzīvē nepieciešamas lietas.

Lielāko daļu naudas ziedojumu veido juridiskas personas, pērn kopumā ziedojot 75 tūkstošus eiro (2019. gadā – 15 000 eiro). Trešdaļu no naudas ziedojumiem veido starptautisku uzņēmumu ziedojumi, kas darbojas visās Baltijas valstīs, un izvēlējušies palīdzēt visām pārtikas bankām Baltijas valstīs. Savu artavu palīdzības sniegšanā devušas arī privātpersonas.

Pārtikas un citas preces pērn ziedotas 55 tūkstošu eiro vērtībā, un tas ir par 2,5 reizēm vairāk nekā 2019. gadā.

Tā kā pieaudzis ziedojumu apjoms, pārtikas bankai “Paēdušai Latvijai” ir bijusi iespēja palīdzēt vairāk – piegādāto pārtikas paku daudzums pieaudzis par 19%, bet personu skaits, kuri saņēmuši palīdzību – par 29%.

“Pagājušā gada laikā visbiežāk palīdzību lūgušas ģimenes ar bērniem, kurās viens no vecākiem vai arī abi ir zaudējuši darbu, jo strādājuši nozarēs, kas pandēmijas laikā cietušas visvairāk,” stāsta Agita Kraukle, projekta “Paēdušai Latvijai” vadītāja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI