DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. decembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
3
3

#Spēkāno2021: 1. janvārī stājas spēkā 64 likumi un 53 Ministru kabineta noteikumi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gadam noslēdzoties, 2021. gada 1. janvārī stāsies spēkā 138 tiesību akti, no tiem 64 likumi un 53 Ministru kabineta (MK) noteikumi, kas iepriekš publicēti oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. Starp tiem – grozījumi Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumā, nosakot nozīmīgus ieguvumus sabiedrībai.

30. decembrī nāca klajā oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” (pieejams vietnē vestnesis.lv) papildu laidiens Nr. 251A ar trim oficiālajām publikācijām, noslēdzot 2020. gada oficiālo publikāciju izziņošanu. Gada pēdējā kārtējā laidienā izsludināti 12 tiesību akti un oficiālā informācija, 668 oficiālie paziņojumi, savukārt papildu laidienā - grozījumi MK rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" un divos noteikumos.

Līdz ar to ir noslēgts to tiesību aktu saraksts, kas stāsies spēkā 2021. gada 1. janvārī. Tādu ir 138. Savukārt 43 tiesību akti, sākoties 2021. gadam, spēku zaudēs.

2021. gada 1. janvārī stāsies spēkā arī grozījumi Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumā (OPTIL), kurā noteikti oficiālajam izdevējam “Latvijas Vēstnesis” deleģētie valsts uzdevumi. “Latvijas Vēstnesis” ir valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformā (vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals, žurnāls “Jurista Vārds” / juristavards.lv).

“Viens no nozīmīgajiem jaunievedumiem, ko paredz OPTIL grozījumi, ir tas, ka no 1. janvāra oficiālo paziņojumu iesniedzējiem – uzņēmējiem, privātpersonām u. c. – nebūs jāmaksā par publikācijām “Latvijas Vēstnesī”. Turpmāk oficiālajam izdevējam uzticētās valsts funkcijas tiks finansētas no valsts budžeta,” uzsver VSIA “Latvijas Vēstnesis” valdes priekšsēdētāja Daina Ābele.

Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad Jaungada dienā iedzīvotāji visus tiesību aktus vietnē likumi.lv varēs lietot jau to aktuālajā redakcijā, tas ir, ar iekļautajām izmaiņām.

Kopumā 2020. gadā iznākuši 412 “Latvijas Vēstneša” laidieni (t.sk. 161 papildu laidiens) ar tiesību aktiem, oficiālo informāciju un paziņojumiem. Lai ārkārtējās situācijas laikā nodrošinātu tiesību aktu tūlītēju publicēšanu, vienas dienas laikā ir iznākuši pat četri oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" papildu laidieni.

Šogad oficiālajā izdevumā publicēti:

  • 3830 tiesību akti un oficiālā informācija, t. sk. 283 likumi, 833 MK noteikumi;
  • 87 166 oficiālie paziņojumi (izsoles, mantojumu ziņas, privatizācijas ziņas, paziņojumi kreditoriem, vēstis par laulāto mantiskajām attiecībām u. c.), no tiem, piemēram, pilnvaru atsaukumi – 997.

Vairums no 161 oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” papildu laidieniem šogad iznāca, lai ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldību un seku pārvarēšanu saistītos tiesību aktus operatīvi padarītu pieejamus sabiedrībai.

Par oficiālo izdevēju “Latvijas Vēstnesis”

Oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” ir valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platforma. “Latvijas Vēstnesis” nodrošina - oficiālo publikāciju (vestnesis.lv), tiesību aktu pieejamību (likumi.lv), to skaidrošanu (lvportals.lv) un diskusiju tiesiskai domai un praksei (žurnāls “Jurista Vārds”, juristavards.lv).

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI