DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
4
4

Lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu tiks skatīts piektdien

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 3. novembrī, notika Ministru kabineta ārkārtas un Krīzes vadības padomes kopsēde, kurā tika uzklausīti veselības nozares ekspertu ziņojumi par aktuālo epidemioloģisko situāciju. Ministru kabinets uzdeva Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupai sagatavot priekšlikumus stingrākiem pandēmijas izplatības ierobežojumiem, kuri tiks izskatīti Ministru kabineta ārkārtas sēdē šo piektdien, 6. novembrī.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš: “Katru dienu Latvijā aizvien vairāk cilvēku nonāk slimnīcās, daļa no tiem smagā stāvoklī, arī mirušo skaits pieaug. Katrs šāds stāsts ir kādas ģimenes traģēdija. Tāpēc visas valdības, tai skaitā visu nozaru ministru kopīga atbildība ir savlaicīgi pieņemt lēmumus, lai mērķtiecīgi kontrolētu vīrusa izplatību, ļautu turpināt iedzīvotāju piekļuvi medicīnas pakalpojumiem, ļautu bērniem iegūt izglītību klātienē. Esam uzdevuši ekspertiem sagatavot visus dokumentus ārkārtējās situācijas izsludināšanai, kas kopā ar atbalsta mehānismiem iedzīvotājiem un uzņēmumiem būs valdības ārkārtas sēdes darba kārtībā piektdien.”

Uzklausot epidemiologu ziņojumus un ņemot vērā to, ka situācija nav uzlabojusies, valdība lēma par atsevišķiem pasākumiem, kas mazina pulcēšanos ārpus mājsaimniecības un darba kolektīva. Līdz 13. novembrim pagarināti ierobežojumi grupu sporta treniņiem iekštelpās, kā pagarināta attālināta mācību procesa apguve 7.–12. klasēs. Savukārt no 7. novembra attālināti tiks organizētas arī pieaugušo profesionālās tālākizglītības un neformālās izglītības programmas. Turpmāk izglītības iestādēs skolēniem no 13 gadu vecuma kā arī skolotājiem ārpus mācību procesa būs jālieto sejas maskas. Maskas varēs nelietot klases telpās, kurās mācās tie paši skolēni.

Atvieglojot ģimenes ārstu darbu, turpmāk ar Covid-19 kontaktpersonām ģimenes ārstam būs jāsazinās ne mazāk kā divas reizes – uzsākot pašizolāciju un to noslēdzot.

Ministru kabinets arī noteica, ka sociāli aizsargājamām grupām pašvaldība varēs piešķirt bezmaksas daudzkārt lietojamas sejas maskas. 

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Ministru kabinets atbalstīja 1,2 miljonu eiro piešķiršanu veselības aprūpes sistēmas darbinieku virsstundu apmaksai par darbu, kas saistīts ar Covid-19 jautājumu risināšanu un seku novēršanu.

Valdība pieņēma zināšanai aizsardzības ministrijas ziņojumu "Par nodrošinājumu ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem" un lēma par nepieciešamību izveidot akreditētu laboratoriju Latvijā sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, lai individuālos aizsardzības līdzekļus (IAL) varētu ātri un efektīvi pārbaudīt tepat Latvijā.

Valdība lēma, ka turpmāk līdz šim iegādātos IAL varēs izsniegt lietošanā tikai pēc akreditētas testēšanas laboratorijas atzinuma. Savukārt turpmāk tiks iepirkti tikai Eiropas Savienības standartiem atbilstoši un sertificēti IAL un papildu testi nebūs nepieciešami. Pret komersantu, kas piegādāja neatbilstošas kvalitātes preces, Valsts aizsardzības un militāro objektu un iepirkumu centrs atbilstoši līgumam pieprasīs apmainīt preci pret kvalitātei atbilstošu vai arī atmaksāt līgumsummu.

Krīzes vadības padomes protokols (pēc saskaņošanas) būs pieejams šeit.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI