DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2

Izvēlies dienestu! - LIDA rīko video eseju konkursu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA), ar savu sadarbības partneru Latvijas arodbiedrību krājaizdevu sabiedrības (LAKS) un SIA KOOL Latvija atbalstu, rīko video eseju konkursu “Izvēlies dienestu!”.

Konkursa mērķis ir veicināt Iekšlietu ministrijas (IeM) sistēmas iestāžu (Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta), Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) un LIDA atpazīstamību sabiedrībā, stiprināt pārliecību par to nozīmīgumu valsts un sabiedrības labklājības un drošības nodrošināšanā.

Konkursa uzdevums ir radīt unikālu audiovizuālo materiālu, kas atspoguļo šo iestāžu darbību no to jauniešu skata punkta, kuri izvēlējušies savu profesionālo karjeru saistīt ar dienestu.

Konkursā var piedalīties IeM dienestu mācību iestāžu (Valsts policijas koledžas, Valsts robežsardzes koledžas, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas) un IeVP Mācību centra apmācāmie.

„Kurš gan cits, ja ne paši jaunieši, vislabāk spēs pastāstīt citiem, kāpēc izvēlēties dienestu kādā no IeM iestādēm vai IeVP?” par konkursa idejas tapšanu stāsta LIDA Valdes priekšsēdētājs A.Augustāns. „Bieži un daudz ir lasāms par to, ka dienesti sakaras ar personāla komplektēšanas problēmām, kā arī ar jauniešu piesaisti dienestam. Visbiežāk dzirdamais pamatojums ir esošās atalgojuma sistēmas nespēja darba tirgū konkurēt ar Nacionālo bruņoto spēku piedāvāto atalgojumu, kas, nenoliedzami, ir ievērojami lielāks jau dienestu uzsākot. Tomēr, lai arī ne tik lielā apjomā, kā gribētos, jaunieši interesējas arī par karjeras iespējām IeM iestādēs, un IeVP. LIDA skatījumā tieši šie jaunieši ir tie, kuri vislabāk spēj pastāstīt saviem vienaudžiem par to, kāpēc ir vērts izdarīt šādu izvēli – kļūt par policistu, robežsargu, ugunsdzēsēju, vai ieslodzījuma vietas darbinieku. Laika gaitā cilvēku izpratne par to, kas ir dienests, un darbs kopumā, ir spēcīgi mainījusies, un jaunieši uz lietām un to būtību mūsdienās skatās no stipri atšķirīgākām perspektīvām nekā tie, kas dienestu uzsākuši pirms desmit un vairāk gadiem. Savukārt video formāts ir visefektīvākais veids kā šo informāciju nodot no tās avota tieši auditorijai.”.

Turpinot A.Augustāns norāda, ka „Viena no šo dienestu priekšrocībām, salīdzinot ar citiem potenciālajiem darba devējiem, viennozīmīgi ir arī spēcīga un aktīva nacionālā līmeņa arodbiedrība. Šis ir aspekts, kuru paši dienesti savās jauno darbinieku piesaistes aktivitātēs principā neizmanto vispār. Tieši tāpēc konkursa ietvaros aicinām tā dalībniekus veidot arī saiti starp dienestu un arodbiedrību, kā ar stabilitātes un drošības garantu pašiem dienējošajiem.”.

Ar konkursa nolikumu interesenti var iepazīties LIDA mājas lapā www.lida.lv. Savus darbus konkursam dalībnieki var iesniegt līdz 30.novembrim. Trīs labāko darbu autori saņems balvas no LIDA un konkursa atbalstītājiem. Uzvarētāji tiks paziņoti LIDA Ikgadējā delegātu kongresā, kas norisināsies 11.decembrī.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI