DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Vai Covid-19 ietekmējusi arī Latvijas sabiedrības sociālo atbildību?

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Covid-19 izraisītā krīze ir mainījusi dažādus sabiedrības paradumus un krīzes laiks ikvienam licis pārvērtēt prioritātes, tai skaitā pārskatīt savus tēriņus un iesaistīšanos publiskās aktivitātēs. Tas tiešā veidā ietekmē arī ziedošanas paradumus – finansiālā, brīvprātīgā darba un cita veida sociālo aktivitāšu veidā. Tāpēc, lai noskaidrotu, kā Covid-19 radītā krīze ietekmējusi pilsonisko sabiedrību un iedzīvotāju ziedošanas paradumus, Latvijas Pilsoniskā alianse uzrunā iedzīvotājus, biznesa sektora pārstāvjus un nevalstiskās organizācijas, aicinot aizpildīt aptaujas.

Latvijas Pilsoniskā alianse kopā ar *projekta partneriem izveidojusi anonīmu aptauju, ar kuras palīdzību noskaidros iedzīvotāju un uzņēmumu paradumus, ziedojot ne tikai finanšu līdzekļus, bet arī laiku un darbu, kā arī aptaujas ietvaros tiks noskaidrots, vai Covid-19 radītā krīze ir veicinājusi paradumu maiņas.  Vienlaikus aptauju rezultātā Latvijas Pilsoniskā alianse noskaidros pilsoniskās sabiedrības organizāciju vērtējumu par līdzšinējo atbalstu no sabiedrības un uzņēmējiem, un kā to ietekmējusi krīze.

Ir izveidotas aptaujas trīs dažādām mērķa grupām:

Iedzīvotājiem – skatīt šeit.

Biznesa sektora pārstāvjiem – skatīt šeit.

Nevalstisko organizāciju pārstāvjiem – skatīt šeit. 

Izanalizējot aptaujas datus, tiks meklētas arī atbildes uz jautājumu: kā radīt labvēlīgus priekšnosacījumus sabiedrības vēlmei ieguldīt savu resursus sabiedriskam labumam gan krīzes apstākļos, tā arī ikdienā.

*Par aptaujām

Iedzīvotāju aptaujas kopīgi izstrādājuši projekta “Palielināt iedzīvotāju ieguldījumu ilgtspējīgā pilsoniskajā sabiedrībā Baltijas jūras reģionā” (“Increasing citizen investments in a sustainable civil society in the Baltic Sea region”) partneri: Latvijas Pilsoniskā alianse (Latvija), NENO (Igaunija) un Giva Sverige (Zveidrija) un tiks veiktas visās iesaistītajās dalībvalstīs.

Par Latvijas Pilsonisko aliansi

Latvijas Pilsoniskā alianse ir neatkarīga, bezpeļņas nevalstiskā jumta organizācija, kuras mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā, atbalstot Latvijas nevalstisko organizāciju kopējās intereses un veidojot labvēlīgu vidi biedrību un nodibinājumu darbībai. Latvijas Pilsoniskā alianse apvieno 132 biedrus, kas kopumā ir aptuveni 70 000 privātpersonas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI