DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

Administratīvie pārkāpumi no 1. jūlija? Likumi.lv nodrošina ceļvedi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

1. jūlijā stājoties spēkā Administratīvās atbildības likumam, oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” sadarbībā ar Tieslietu ministriju aicina vietnē likumi.lv izmantot tematisko ceļvedi. Atsevišķā atvērumā vienkopus ir sagrupēti visi likumi, kuru normas pārkāpjot, tiek piemērota administratīvā atbildība.

Lai palīdzētu orientēties jaunajā regulējumā, vietnē likumi.lv izveidots administratīvās atbildības ceļvedis, kurā vienmēr pieejami tiesību akti to aktuālajā redakcijā:

Tajā ir visi nozares regulējošie likumi un arī to pašvaldību saistošie noteikumi, kuri pieejami likumi.lv datubāzē (iepriekš izsludināti oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”).

“Ceļvedis var būt noderīgs digitālais palīgs kā sodu piemērotājiem, tā ikvienam iedzīvotājam, kurš pēc 1. jūlija saskarsies ar administratīvo pārkāpumu vai pats to būs izdarījis. Tajā plānots iekļaut 127 likumus, kuros paredzēts administratīvās atbildības regulējums,” skaidro VSIA “Latvijas Vēstnesis” Oficiālo publikāciju departamenta Tiesību aktu sistematizācijas daļas vadītāja Sandra Zālīte.

Tiesību akti ir sagrupēti pa tēmām, piemēram, Nodarbinātība, Sabiedriskā kārtība un drošība, Satiksme un transports, Valsts valoda un simboli. Tāpat tos var atlasīt pēc veida – likumi vai pašvaldību saistošie noteikumi. Interesentiem ir iespēja izvēlēties arī konkrētas pašvaldības saistošos noteikumus.

“Latvijas Vēstneša” platformā iedzīvotāji aicināti izmantot arī tematisko saturu, kas skaidro administratīvās atbildības normatīvo regulējumu un praksi Latvijā:

Līdz šim administratīvie sodi bija noteikti Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, bet no 2020. gada 1. jūlija administratīvie sodi būs iekļauti nozaru tiesību aktos. Piemēram, administratīvo atbildību par pārkāpumiem ceļu satiksmē nosaka Ceļu satiksmes likums, bet par pārkāpumiem būvniecības jomā atbildība ir noteikta Būvniecības likumā

Administratīvās atbildības pamatnoteikumus, administratīvā pārkāpuma procesa norisi, sodu izpildi un starptautisko sadarbību administratīvā pārkāpuma procesā turpmāk regulēs Administratīvās atbildības likums.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI