DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Radžu pludmalē 11. reizi pacelts “Zilais karogs”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 29. maijā Radžu ūdenskrātuves peldvietā Jēkabpilī jau 11. gadu pēc kārtas tika pacelts “Zilais karogs” – pasaulē populārākais un atzītākais tūrisma ekosertifikāts. Reizē ar karoga uzvilkšanu mastā tika atklāta arī jaunā peldsezona.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps pirms karoga pacelšanas atzina, ka Mežaparks gan viņam, gan daudziem jēkabpiliešiem ir viena no mīļākajām atpūtas vietām un norādīja, ka šī ir viena no prioritārajām teritorijām, kas ir jāturpina attīstīt: “Pagājušogad veloceliņam gar Radžu ūdenskrātuvi uzklājām asfalta segumu, šogad šajā posmā tiks uzstādīts arī apgaismojums, tāpat ir plānots sakārtot veloceliņa atlikušo daļu līdz Neretas ielai, noasfaltēt to un izveidot stāvlaukumu. Šogad pludmalē tika ievērojami papildināta smilšu kārta, lai pašiem mazākajiem atpūtniekiem prieks atrasties pie ūdens būtu vēl lielāks.” Savu uzrunu domes priekšsēdētājs noslēdza ar vēl vienu patīkama ziņu par to, ka tuvākajā laikā Radžu ūdenskrātuves ainavu izdaiļos strūklaka un novēlēja visiem jēkabpiliešiem aktīvi baudīt šīs skaistās un galvenais – drošās – pilsētas vietas sniegtās iespējas.

Zilais karogs apliecina Radžu peldvietas atbilstību starptautiskiem kvalitātes kritērijiem: serviss un apsaimniekošana; ūdens kvalitāte; drošība; vides informācija un izglītība. Radžu peldvietas ūdens daudzus gadus pēc kārtas ir klasificēts kā izcilas kvalitātes ūdens un tā mikrobioloģiskā kvalitāte ilglaicīgā perspektīvā vērtējama kā stabili laba. Radžu ūdenskrātuve ir beznoteces ūdenskrātuve, un saimnieciskā darbība tās tuvākajā apkārtnē nenotiek.

Lai saglabātu atbilstošu ūdens kvalitāti, Mežaparkā un Radžu ūdenskrātuvē jāievēro šādi noteikumi: atpūtniekiem jāievēro elementārās higiēnas prasības peldvietā, peldvietā nedrīkst ievest dzīvniekus un ūdenskrātuvē nedrīkst izmantot mazgāšanas līdzekļus, kas var izsaukt tās ekoloģiskās kvalitātes pasliktināšanos un labvēlīgus apstākļus toksisko zilaļģu masveida attīstībai.

Kopā "Zilais karogs" ir piešķirts vairāk kā 4600 peldvietām, jahtu ostām un tūrisma kuģu operatoriem 50 pasaules valstīs. Latvijā to piešķir Vides izglītības fonds, kas ir dibināts ar mērķi veicināt ilgtspējīgu attīstību ar vides izglītības palīdzību.

Jēkabpils sporta centrs atgādina, ka Radžu ūdenskrātuves pludmales namiņā ir pieejama airu laivu, ūdens velosipēdu un SUP dēļu noma. Nomas darba laiks peldsezonā ir katru dienu no plkst. 9.00 līdz 21.00. 

Saistībā ar Covid-19 valstī noteiktajiem drošības pasākumiem, atgādinām, ka arī peldvietā izbaudot atpūtu, papildus jāatceras par drošību, jāievēro papildus piesardzība un distancēšanās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI