DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

TV projekts “Tava klase” tagad pieejams arī bērniem ar dzirdes traucējumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai izglītojošā TV projekta “Tava klase’’ saturu varētu apgūt arī skolēni ar dzirdes traucējumiem, pēc Latvijas Nedzirdīgo savienības (LNS) lūguma Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir radusi iespēju stundām nodrošināt arī surdotulkojumu.

Surdotulkojums šobrīd pieejams LNS norādītajam mācību procesam pašām nepieciešamākajām stundām, piemēram, matemātikā, bioloģijā, ķīmijā, dabaszinībās, latviešu valodā, vēsturē noteiktās skolēnu vecuma grupās.

“Paldies IZM par operatīvo rīcību, TV stundām piedāvājot arī surdotulkojumu. Tas devis iespēju vismaz 160 skolas vecuma bērniem ar dažādas pakāpes dzirdes zudumu kvalitatīvi sekot stundām ar profesionālu tulkojumu. Ir ļoti labi arī tas, ka internetā ir iespējams noskatīties atkārtojumu un apturēt neskaidrās vietas. Vienlaikus skolēniem tiek sniegta nebijusi iespēja pārbaudīt savas zināšanas, skatoties arī jaunāko klašu stundas. Vecāki noteikti priecātos, ja šis projekts tiktu turpināts arī pēc ārkārtas situācijas beigām,” vērtē LNS viceprezidente Inese Immure.

Sākot no 14.aprīļa, “Tava klase” piedāvā mācību stundas arī 9. un 12.klašu skolēniem, lai sniegtu lielāku atbalstu, gatavojoties valsts pārbaudes darbiem.

Šobrīd vietnē www.tavaklase.lv pieejama ne tikai programma (mācību priekšmetu saraksts), bet arī nodarbību tēma un nepieciešamie resursi. Vietnē, nospiežot uz attiecīgās mācību stundas, redzams pedagoga sagatavotais satura apraksts, nodarbībai nepieciešamie mācību līdzekļi un cita veida informācija.

“Tava klase” satura veidošanā iesaistīti vairāk nekā 70 skolotāju no visas Latvijas. Palīdzību skolotājiem projekta ietvaros ir snieguši vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, dziedātāji un mākslinieki.

Tā kā IZM saņem daudz jautājumu un priekšlikumu, vietnē “www.tavaklase.lv” izveidots speciāls e-pasts: tavaklase@tavaklase.lv, kā arī norādīts kontakttālrunis. Savus priekšlikumus un atsauksmes IZM aicina izteikt arī īpaši izveidotajā “instagram” kontā @tavaklase.

Projektu īsteno IZM sadarbībā ar iniciatīvas grupu “Vecāki par labāku izglītību”, nodrošinot oriģināla mācību satura izveidi un tā pārraidīšanu bezmaksas televīzijas platformās “ReTV” un “Sportacentrs.com TV”. Projekta tehnoloģiskie partneri ir “Telia Latvija” un “Veset’’, kas nodrošina TV kanālu izspēles pakalpojumus, kā arī apraidi internetā, platformā “tavaklase.lv”.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI