DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

No 18.03. Jēkabpils pilsētā dežūrrežīmā strādās divas pirmsskolas izglītības iestādes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No š.g. 18.marta Jēkabpils pilsētā dežūrrežīmā strādās  divas pirmsskolas izglītības iestādes: PII “Kāpēcītis” 9 (Palejas ielā 15a)  un PII “Zvaigznīte” (Meža ielā 12). Pārējās pirmsskolas izglītības iestādes apmeklētājiem būs slēgtas!

Vecākiem ir iespēja izvēlēties, uz kuru no divām pirmsskolas izglītības iestādēm bērniņu vest gadījumā, ja bērna mājās palikšana mājās ar pieskatīšanu, vecāku darba dēļ, nav iespējama. Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ka saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu pirmsskolas izglītības iestādēm jānodrošina dežūrgrupiņu darbs. Bērnu pieskatīšana jānodrošina tikai tajos gadījumos, kad vecāki nevar to izdarīt darba dēļ. Tas ir vienīgais nosacījums, kad ārkārtas situācijas laikā vecāki var vest bērnus uz bērnudārzu. Lai nodrošinātu bērnu pieskatīšanu dežūrgrupās, vecākiem pirmsskolas izglītības iestādē būs jāiesniedz rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene pēdējo 14 dienu periodā nav bijuši ārvalstīs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai to kontaktpersonām. Tāpat šajā apliecinājumā vecākiem jānorāda, ka nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

Pārējās pirmskolas izglītības iestādes dodas atvaļinājumā līdz 2020.gada 10.aprīlim. Šīm pirmsskolas izglītības iestādēm būs īsāks atvaļinājums vasarā. Tādējādi būs nodrošināta pirmsskolas izglītības iestāžu lielāka pieejamība vasarā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI