DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide
6
6

“Latvijas Vēstnesim” gada sākumā rekordliels lietotāju skaits

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” platformu janvārī apmeklējis rekordliels reālo lietotāju skaits Latvijā - 403 010, kas ir 27,5% no visas iespējamās auditorijas Latvijā. Īpaša izaugsme reģistrēta LV portālam (lvportals.lv) - janvārī vietnē ienākuši 277 012 reālie lietotāji, kas ir visaugstākais līdzšinējais tās sasniegums. 

Valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformu, ko uztur “Latvijas Vēstnesis”, veido četras vietnes - vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv, juristavards.lv - un žurnāls “Jurista Vārds”. Tā ir savstarpēji saistītu pakalpojumu kopums, kas sinerģijā nodrošina privātpersonu tiesības būt informētām par tiesībām un pienākumiem un kopumā veicina sabiedrības izpratni par tiem.

Trīs vietnes -  likumi.lv, lvportals.lv, juristavards.lv - piedalās starptautiskās interneta pētījuma aģentūras “Gemius” ikmēneša pētījumā “GemiusAudience”, kas nodrošina datus gan par kopējo platformas auditoriju, gan katras vietnes atsevišķiem rezultātiem. Vietne vestnesis.lv, kurā iedzīvotājiem pieejams oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis”, pētījumā nepiedalās informācijas drošības apsvērumu dēļ*.

403 010  reālie lietotāji (real users) Latvijā jeb 27,5% no visiem Latvijas interneta lietotājiem - tāda ir “Latvijas Vēstneša” sasniegtā auditorija 2020. gada janvārī. Tātad vismaz katrs ceturtais interneta lietotājs vecumā no 7 līdz 74 gadiem ir izmantojis vienu vai vairākas no “Latvijas Vēstneša” vietnēm (likumi.lv, lvportals.lv, juristavards.lv).

Kopumā lietotāji vietnes apmeklējuši 1,6 miljonu reižu, veicot vairāk nekā 3,3 miljonu skatījumu. 

Janvārī, kad sabiedrībā ir īpaši paaugstināts pieprasījums pēc skaidras, saprotamas informācijas par tiesību aktu izmaiņām un pēc pašiem tiesību aktiem, ļoti laba apmeklētība bijusi gan LV portālam (16. vieta Latvijas apmeklētāko vietņu topā ar 277 012 reālajiem lietotājiem), gan tiesību aktu vietnei likumi.lv (17. vieta ar 268 569 reālajiem lietotājiem).

LV portālam auditorijas straujāks pieaugums sāka iezīmēties 2018. gadā pēc vietnes jaunās versijas publiskošanas, toreiz oktobrī pārsniedzot 200 000 reālo lietotāji slieksni. 2020. gada janvāra dati par apmeklētību ir pārliecinošs signāls par LV portāla turpmāku izaugsmi kā iedzīvotājiem noderīgs un uzticams kvalitatīvās informācijas avots.

Salīdzinājumam - 2019. gadā “Latvijas Vēstneša” platformu  vidēji mēnesī apmeklēja 355 551 reālie lietotāji, liecina “GemiusAudience” datu analīze. Runājot par atsevišķām vietnēm, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem nemainīgi noturīga auditorija bija vietnei likumi.lv - 226 647 vidēji mēnesī, savukārt pieaugoša auditorija LV portālam - vidēji 231 001 reālais lietotājs.

*Tātad, runājot par pētījuma “GemiusAudience”* datiem, “Latvijas Vēstneša” platformas kopainas raksturojums ir vien par trim vietnēm.

“GemiusAudience” pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI