DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jēkabpilī uzsāk remigrācijas veicināšanas projekta īstenošanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir uzsākusi projekta “Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās” īstenošanu. Projekta ietvaros ir izstrādāts informatīvs materiāls latviešu un angļu valodās. Tajā ir iekļauta pamata informācija par Jēkabpili un pakalpojumiem, kas būtu nepieciešami tiem, kas atgriežas no emigrācijas, vai vēlas turpmāk dzīvot Jēkabpilī – mājoklis, izglītība, medicīnas pakalpojumi, sociālais un psiholoģiskais atbalsts, kā arī brīvais laiks.

Materiālu plānots nogādāt Latvijas Republikas vēstniecībā Lielbritānijā, paps.lv (“Palīdzam atgriezties pašu sētā”) Zemgales remigrācijas koordinatoram, kā arī izvietot pašvaldībā. Materiāls ir pieejams arī elektroniskā veidā ŠEIT.

Tāpat laikā no 4. līdz 8.martam plānota Jēkabpils pilsētas pašvaldības speciālistu vizīte Lielbritānijā. Delegācijas sastāvā - Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola, Izglītības pārvaldes vadītāja vietniece Sarmīte Safronova, Sociālā dienesta atbalsta nodaļas ģimenēm ar bērniem vadītāja Ritma Rubina,  Jēkabpils uzņēmēju biedrības “Jēkabpils rezidence” valdes locekle Mārīte Pole un pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Sleže.

Londonā plānota tikšanās ar Latvijas Republikas vēstniecības pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumus, kas skar remigrācijas jomu.

Vizītes ietvaros plānota arī tikšanās ar latviešu biedrību Pīterboro pilsētā. Tikšanās laikā plānots apmeklēt latviešu skoliņu bērniem “Pūcītes akadēmija” un organizēt tikšanos ar latviešiem Pīterboro, lai informētu par Jēkabpils piedāvājumu remigrantiem, kā arī aprunātos par citiem jautājumiem, kas skar tautiešu dzīvi ārzemēs.

Projekta ietvaros taps arī video materiāls. Projekta īstenošanas termiņš 2020.gada 31.maijs. Kopējais projektam atvēlētais VARAM finansējums - 10 000 euro.

Par projektu: 2019. gadā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija apstiprināja nolikumu un izsludināja pieteikšanos konkursam “Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās”. Projekta mērķis:  remigrācijas sekmēšana un finansiāla atbalsta sniegšana pašvaldību aktivitātēm, kas vērstas uz remigrācijas sekmēšanu. Projekta pieteikumu vērtēšanu veica Zemgales plānošanas reģions, ar ko Jēkabpils pilsētas pašvaldība noslēdza vienošanos par projekta īstenošanu un finansējuma saņemšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI