DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Piešķir finansējumu jaunajai skolotāju izglītības programmai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai rastu resursus jaunajai skolotāju izglītības programmai, kas paredz 100 jaunu, mērķtiecīgu un motivētu dažādu jomu profesionāļu piesaisti, atlasi un viņu mācības, lai jau šī gada septembrī viņi varētu uzsākt darbu Latvijas skolās, Ministru kabinets 2020. gada 28. janvārī pieņēma grozījumus noteikumos par studiju programmu fragmentācijas samazināšanu un resursu koplietošanas stiprināšanu.

Skolotāju izglītības programmas īstenošanai plānotais finansējums trīs gadu laikā ir 2,9 miljoni eiro, no kuriem lielākā daļa – 2,3 miljoni eiro – ir Eiropas Sociālā fonda, 522 tūkstoši – valsts budžeta, bet 110 tūkstoši – pašvaldību finansējums.

Informatīvo ziņojumu par jaunas skolotāju izglītības programmas ieviešanu valdība izskatīja jau 2020. gada 21. janvārī, tādējādi apliecinot, ka jautājums par kvalitatīvu pedagogu trūkumu un efektīvu finansējuma piesaisti pedagoģiskā personāla nodrošinājumā un tā risināšana ir valsts prioritāte. Apņemšanās īstenot jaunas un aktualizētas pedagogu izglītības programmas, paaugstinot pedagoga profesijas prestižu, ietverta arī valdības deklarācijā.

Jauno skolotāju izglītības programmu izstrādājusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Liepājas un Daugavpils universitātēm un nodibinājumu “Iespējamā misija”. Pretendenti ar jau iegūtu augstāko izglītību atlases kārtībā varēs pieteikties studiju programmai, kurā apgūs pedagoga darbam nepieciešamās prasmes un zināšanas.

Tikmēr reģistrēšanās dalībai jaunajā skolotāju izglītības projektā “Mācītspēks” jau sākusies, aicinot atsaukties potenciālos pretendentus – mērķtiecīgus, motivētus profesionāļus, kas savu nākotni vēlas saistīt ar skolotāja darbu. Potenciālie topošie skolotāji var reģistrēt savu interesi par jauno programmu IZM tīmekļvietnē, vietnē www.iespejamamisija.lv un iesaistīto universitāšu mājaslapās. Savukārt skolas savas vakances var reģistrēt šeit: https://ej.uz/tn7g

Šodien apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 9. janvāra noteikumos Nr. 27 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 8.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Samazināt studiju programmu fragmentāciju un stiprināt resursu koplietošanu" pirmās un otrās projektu iesniegumu atlases kārtas īstenošanas noteikumi" ir pieejami Ministru kabineta tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI