DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

MK apstiprina noteikumus par atbilstības novērtēšanas institūciju novērtēšanu, akreditāciju un uzraudzību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets šā gada 17. decembra sēdē apstiprināja MK noteikumus par atbilstības novērtēšanas institūciju novērtēšanu, akreditāciju un uzraudzību, nosakot kārtību, kādā nacionālā akreditācijas institūcija – valsts aģentūra “Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs” veic atbilstības novērtēšanas institūciju novērtēšanu, akreditāciju un uzraudzību. MK noteikumi attiecas uz akreditācijas procesā iesaistītajām personām un institūcijām.

Jaunie MK noteikumi aizstās šobrīd spēkā esošos Ministru kabineta 2008. gada 16. decembra noteikumus Nr.1059 "Noteikumi par atbilstības novērtēšanas institūciju novērtēšanu, akreditāciju un uzraudzību".

Salīdzinājumā ar līdz šim spēkā esošajiem MK noteikumiem, jaunajā regulējumā skaidrāk norādītas personas, kas veic institūciju novērtēšanu, detalizētāk norādīts akreditācijas process no iesnieguma iesniegšanas līdz lēmuma pieņemšanai, norādot arī akreditācijas lēmuma pieņemšanas procesā iesaistītās personas. Vienlaikus MK noteikumi paredz sertifikācijas lietu nodošanu citai akreditētai sertificēšanas institūcijai gadījumā, kad akreditētā sertifikācijas institūcija beidz pastāvēt, tādējādi nodrošinot akreditācijas uzraudzības procesa nepārtrauktību.

Ņemot vērā, ka jaunie MK noteikumi neparedz izmaiņas prasībās, kas attiecināmas uz atbilstības novērtēšanas institūcijām, līdz ar jauno MK noteikumu spēkā stāšanos institūcijām, kas jau iepriekš ieguvušas akreditāciju, pārakreditācija nav jāveic.

Detalizēti MK noteikumiem “Noteikumus par atbilstības novērtēšanas institūciju novērtēšanu, akreditāciju un uzraudzību” var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI