DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Latvijas Mediju ētikas padome organizē diskusiju par mediju ētiku

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

22.novembrī no plkst. 14.30 līdz 17.00, Birojnīcā, notiks biedrības Latvijas Mediju ētikaspadome organizēta diskusija “Mediju ētika 101*”. Pasākuma mērķis ir iepazīties araktualitātēm mediju ētikas jomā, kā arī aplūkot citu valstu pieredzi un diskutēt parmediju ētikas ietekmi uz ikvienu sabiedrības locekli.

Pēdējo desmit gadu laikā jautājums par ētikas standartu mediju darbībā ir īpaši aktualizējies mediju telpas paplašināšanās dēļ. Latvijas Mediju ētikas padomes Ētikas kodekss balstās uz tādiem principiem kā “godprātība”, “cieņa”, “daudzveidība”, “faktu un
viedokļu nošķīrums”, “redakcijas satura un reklāmas nošķīrums” u.c. Ir svarīgi rūpēties, lai saturs, kāds tiek pasniegts sabiedrībai, būtu veidots, ievērojot šos pirnicpus. Ētikas principu ievērošana medijos veido patstāvīgi un kritiski domājošu sabiedrības locekli.

Diskusiju atklās un moderēs biedrības Latvijas Mediju ētikas padome valdes priekšsēdētājs Jānis Lielpēteris. Ar stāstījumu par ētikas jautājumiem postpatiesības laikmetā uzstāsies filozofs, Rīgas Stradiņa Universitātes asociētais profesors Vents Sīlis. Savukārt par ētikas jautājumu vērtēšanas formātiem citviet pasaulē ar uzsvaru uz digitālo laikmetu iepazīstinās Sorainen zvērināti advokāti Andris Tauriņš un Ieva Andersone.

Paneļdiskusijā par mediju ētikas nozīmi diskutēs – mediju studiju centra vadītāja Stokholmas Ekonomikas augstskolā Rīgā Sabīne Sīle-Eglīte, žurnālists un Latvijas žurnālu asociācijas valdes loceklis Arnis Krauze, žurnāliste un raidījumu producente Inese Liepiņa, vairāku podkāstu autors un mūziķis Jānis Krīvēns. “Mediju ētika un atbildība pret auditoriju nezaudē savu aktualitāti, mediju videi attīstoties digitalizācijas un globalizācijas ietekmē”, saka biedrības Latvijas Mediju ētikas padome valdes priekšsēdētājs Jānis Lielpēteris, “Tieši pretēji - plaisa starp medijiem un to lietotājiem arvien pieaug, tamdēļ diskusija par laikmetīgiem risinājumiem ētiskas mediju vides attīstībai jāveido, iesaistoties pēc iespējas plašākam sabiedrības un mediju profesionāļu lokam”.

  • Pasākuma nosaukums raksturo divus nozīmīgus pasākuma pamatelementus. Pirmkārt, šogad Latvija atzīmē savu 101 jubileju. Diskusija, 101 gadadienu atzīmējot, attēlos pašreizējo stāvokli jeb “status quo” mediju ētikas aktualitātēs un ieskatīsies nākotnes izaicinājumos. Otrkārt, angļu valodā ciparu virknējumu “101” lieto, lai apzīmētu ievadstundu vai koncentrētu ieskatu kādā tēmā. Iecerēts, ka diskusija tās dalībniekiem un citiem interesentiem ļaus labāk izprast mediju ētikas nozīmi ikviena cilvēka ikdienā.

Par Latvijas Mediju ētikas padomi Biedrība "Latvijas Mediju ētikas padome" dibināta 2018. gadā, apvienojoties kopumā piecpadsmit mediju nozares asociācijām un uzņēmumiem. Šobrīd biedrībā ir divdesmit trīs biedri, kuri pārstāv visu formu un žanru medijus, mediju asociācijas un organizācijas, kas darbojas mediju jomas pētniecībā. Biedrības valdes priekšsēdētājs ir Jānis Lielpēteris. Sūdzības Mediju ētikas padome izskata deviņu cilvēku sastāvā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI