DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ uzsācis Ekonomikas ministrijas ēkas Brīvības ielā 55 fasādes atjaunošanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (turpmāk – VNĪ) uzsācis atjaunošanu Ekonomikas ministrijas un divu tās padotībā esošo iestāžu ēkas Brīvības ielā 55, Rīgā, fasādei un konstrukciju stiprināšanu,” informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Andris Vārna.

Darbu gaitā tiks veikta ēkas fasādes, balkonu, atsevišķa pagraba pārseguma konstrukciju atjaunošana, kā arī jumta sakārtošanas darbi.

“Projektā strādājam pēc “Projektē un būvē” principa, tādejādi mērķis tiek sasniegts ātrāk, jo būvniecības ieceres izstrādi, autoruzraudzību un būvdarbus veic viens uzņēmējs – projektā nav pārrāvumā papildus iepirkumam būvdarbiem, vienlaikus būtiski samazinās pasūtītāja riski, jo ir skaidri noteikta iesaistīto pušu sadarbība un sabalansēta savstarpējā atbildība,” norāda VNĪ valdes priekšsēdētājs Andris Vārna.

Ēkā šobrīd uzsākti fasādes atjaunošanas darbi Ģertrūdes ielas pusē atbilstoši saskaņotajai apliecinājuma kartei, taču turpinās projektēšanas darbi ēkas pagalma fasādes, jumta, logu un caurbrauktuves pārseguma, sētas un  balkonu atjaunošanas darbiem. Visus būvdarbus plānots pabeigt līdz nākamā gada nogalei.

Projektēšanas, autoruzraudzības un būvdarbu veikšanu noslēgts līgums ar Personu Apvienību SIA ”Delta Construction” un SIA “SCM Latvia”. Līguma summa – 1,34 miljoni eiro (bez PVN).

“Vienlaikus notiek darbs pie Ekonomikas ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu centralizācijas vienotās telpās Elizabetes ielā 2, Rīgā. Neatkarīgi no nākotnes scenārija saistībā ar ēku Brīvības ielā 55 pašreiz veiktie ieguldījumu tikai vairos tās vērtību,” norāda A. Vārna.

Jau ziņots, ka 2018. gada otrajā pusē Ministru kabinetā pieņemts zināšanai Konceptuālais ziņojums par Ekonomikas ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu - Konkurences padomes, Centrālās statistikas pārvaldes, Būvniecības valsts kontroles biroja, SIA “Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs”,  Patērētāju tiesību aizsardzības centra un AS “Publisko aktīvu pārvaldītājs “Possesor”” iespējamo pārcelšanos uz vienotām telpām ēkā Rīgā, Elizabetes ielā 2, un pieņemts lēmums veikt nepieciešamās darbības ēkas Brīvības 55, Rīgā, fasādes atjaunošanai.

Ekonomikas ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu vienoto biroju Elizabetes ielā 2 VNĪ piedāvā veidot kā modernu uz “aktivitātēm bāzētu” biroju. Koncepts tiek balstīts uz aktivitātēm, kas ir pielāgots konkrēta cilvēka un konkrētas cilvēku grupas vajadzībām. Darba vidē tiks ievērots līdzsvars zonējumā, proti, plānotas atvērtās telpas, tikšanās telpas un telpas, kur koncentrēties un strādāt individuāli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI