DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LDF veiks pētījumu, lai varētu labāk iesaistīt dabas aizsardzībā krievvalodīgos jauniešus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šoruden Latvijas Dabas fonds (LDF) ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu ir sācis īstenot projektu "Dabas un klimata jautājumu komunikācijas stratēģijas izstrāde darbam ar krievvalodīgo jauniešu auditoriju". Projekta mērķis ir dabas saglabāšanā iesaistīt nozīmīgu Latvijas sabiedrības daļu - jauniešus, kuru dzimtā un ikdienā lietotā valoda ir krievu. Šī ir auditorija, kura, iespējams, dzīvo atšķirīgā informatīvajā telpā, un līdz šim nav mērķtiecīgi uzrunāta ar dabas, vides un klimata jautājumu komunikāciju. Tāpēc LDF vairākos posmos veiks izpēti, lai noskaidrotu, ko krievvalodīgie jaunieši domā par vides un dabas situāciju mūsdienās, kas viņus uztrauc, ko viņiem nozīmē Latvijas daba un cik svarīga ir tās saudzēšana, kādas dabai draudzīgas rīcības jau ir šo jauniešu ikdienā, kādas tie būtu gatavi veikt. 

Izpētes pirmajā posmā Latvijas pilsētās notiks fokusgrupu diskusijas ar 14-18 gadus veciem jauniešiem, pēc tam, balstoties fokusgrupu rezultātos, tiks veikta jauniešu aptaujāšana interneta vidē. Pētījuma rezultāti būs pamats komunikācijas stratēģijai - tās izstrāde nepieciešama, lai efektīvi, mērķauditorijai saprotami un vienoti komunicētu ar krievvalodīgu jauniešu auditoriju, kas līdz šim ir palikusi ārpus lielākās daļas dabas un klimata komunikācijas latviskās informatīvās telpas. 

Pētījuma rezultāti tiks izplatīti visām skolām, kas projektā piedalījās, kā arī citām ieinteresētām skolām, kā arī organizācijām un iestādēm, kuras nodarbojas ar vides un dabas komunikācijas jautājumiem Latvijā. Projekts tiks pabeigts šī gada beigās, kad arī iepazīstināsim ar tā rezultātiem.

"Mēs esam pārliecināti, ka Latvijas daba ir vērtība jebkuram Latvijas iedzīvotājam, neatkarīgi no tautības, taču līdz šim visa komunikācija par dabas aizsardzības, vides saudzēšanas un klimata jautājumiem gandrīz ekskluzīvi notikusi latviešu valodā un mērķēta latviešu auditorijām. Tāpēc arī īstenojam šo projektu, lai palīdzētu Latvijā veidot ietverošu un iesaistošu vides un dabas komunikāciju, kas palīdzētu mums visiem sargāt un saglabāt Latvijas dabas vērtības un nodrošināt ilgtspējīgu dzīves vidi visiem mūsu valsts iedzīvotājiem," saka projekta vadītāja Liene Brizga-Kalniņa. 

Ja jūsu skolai ir interese piedalīties šajā pētījumā vai saņemt tā rezultātus, lūdzu, rakstiet liene.brizga@ldf.lv. 

Mērķauditorijas izpēte un komunikācijas stratēģijas izstrāde notiek sadarbībā ar Pattern Consulting. 

Projekta īstenošanu atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI