DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

LIDA aicina visus valsts iedzīvotājus pasniegt kopīgu dāvanu Valsts robežsardzei

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 7.novembrī mēs atzīmēsim ne tikai Robežsargu dienu, bet arī Valsts robežsardzes (VRS) simtgadi. Sakarā ar to Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) aicina visus valsts iedzīvotājus pasniegt iestādei šajos nozīmīgajos svētkos kopīgu dāvanu!

„100 par godu Valsts robežsardzes 100” – tā saucas pasākums-izaicinājums, kuru 7.oktobrī uzsāk LIDA par godu gaidāmajai VRS dibināšanas 100.gadadienai. Viedtālruņu aplikācijas Endomondo vidē ir izveidots izaicinājums, kurā LIDA aicina ne tikai savus biedrus, bet arī pārējos valsts iedzīvotājus laika posmā no 7.oktobra līdz 7.novembrim noiet vai noskriet vismaz 100 kilometrus, kas būtu kā simboliska dāvana iestādei.

„Valsts robežsardze ir iestāde, kuras nozīmīgumu valsts drošības nodrošināšanā nevar nenovērtēt, tāpēc vēlamies pasniegt tai dāvanu ne tikai no arodbiedrības, bet no visiem valsts iedzīvotājiem.” stāstot par pasākuma rašānās ideju saka LIDA Valdes priekššēdētājs A.Augustāns. „Šī gada garumā pati iestāde ir rīkojusi vairākus pasākumus par godu šai nozīmīgajai jubilejai, tomēr citu organizāciju vai iestāžu rīkotu pasākumu ir bijis maz, vai nav bijis vispār. Tā arī radās ideja par šī pasākuma organizēšanu – pasniegt VRS kādu neparastu, oriģinālu dāvanu. Un kāpēc gan nepasniegt to visu valsts iedzīvotāju vārdā, viņiem pašiem aktīvi piedaloties dāvanas tapšanas procesā?” turpina A.Augustāns.

„Regularas fiziskās aktivitātes un fiziskās formas uzturēšana ir neatņemama dienesta sastāvdaļa, kā arī viens no veselīga dzīvesveida stūrakmeņiem, tāpēc izvēlējāmies kā dāvanu pasniegt tieši šādas, sportiski un aktīvi pavadītas 30 dienas.” saka A.Augustāns. „Un laba veselība ir nepieciešama ne tikai tiem, kas dienesta pienākumus pilda kādā no sistēmas [Iekšlietu ministrijas] iestādēm, bet katram mūsu valsts iedzīvotājam! Tāpēc arī piedalīties pasākumā un pieņemt šo izaicinājumu var katrs Latvijas iedzīvotājs. Un kas gan varētu būt labāka dāvana valsts iestādei, ja ne aktīvi un veseli valsts iedzīvotāji? Savukārt paturot prātā seno teicienu par to, ka dots devējam atdodas, esam izlēmuši pašiem aktīvākajiem dalībniekiem pasniegt vērtīgas balvas.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI