DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Atklās Latvijas aizsardzības industrijas paviljonu Londonā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Š.g. 10.septembrī, Londonā, izstāžu zālē ‘’EXCEL’’ atklās Latvijas paviljonu nozīmīgākajā aizsardzības un drošības industriju izstādē ‘’Starptautiskais aizsardzības un drošības ekipējums’’. Latviju starptautiskajā izstādē pārstāvēs duālā pielietojuma produktu ražotāji no informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, aviācijas, elektronikas, munīcijas un taktiskā apģērba ražošanas sektoriem.

‘’Starptautiskais aizsardzības un drošības ekipējums’’ (Defence and Security Equipment International, turpmāk – DSEI) Latvijas paviljons N8-260 būs atvērts interesentiem no  10. līdz 13.septembrim. DSEI Latviju pārstāvēs astoņi uzņēmumi - LMT, VAS Elektroniskie sakari, D Dupleks, SRC Brasa, UAV Factory, DATI Group, Belss un SAF Tehnika, kas demonstrēs savus produktus un pakalpojumus. Latvijas uzņēmumu un NBS pārstāvji piedalīsies virknē ar tehnoloģiju attīstību saistītos pasākumos. Jāatzīmē, ka DSEI šogad norisināsies jau 20.gadu, paredzot plašu specializēto semināru un tīklošanās pasākumu klāstu.

Stenda atklāšanā piedalīsies Aizsardzības ministrs Dr. Artis Pabriks, Aizsardzības ministrijas un Nacionālo Bruņoto spēku vadība, Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas (turpmāk - DAIF Latvija) biedri un asociētie biedri, starptautiskie sadarbības partneri un Latvijas Drošības un aizsardzības klastera dalībnieki. Ieplānotas divpusējās tikšanās un sarunas ar pasaules vadošajiem militārajiem uzņēmumiem, kā arī partnerorganizācijām no citām valstīm.

DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle: ‘’Šogad pateicoties Aizsardzības ministrijas atbalstam un uzņēmumu pašu ieguldījumam, mums ir iespēja parādīt līdz šim plašāko duālā pielietojuma produktu klāstu. Latvijas armija šogad svin simto gadskārtu un ir zināms, ka vēsturiski aizsardzības industrija bija šūpulis viknei produktu un procesu inovāciju. Mūsdienās inovācija rodas sadarbībā starp valstīm, armijām, uzņēmumiem un pētniekiem. DSEI ir īstā vieta, kur tapt pamanītiem un veidot jaunas partnerības.’’

Papildu informācija:

DAIF Latvija  ir vienīgā drošības un aizsardzības industriju un zinātni pārstāvošā organizācija nacionālā un starptautiskā līmenī. DAIF Latvija nacionālā līmenī aktīvi sadarbojas ar Aizsardzības ministriju, Iekšlietu ministriju, Ārlietu ministriju, Ekonomikas ministriju un LR Saeimu. Starptautiski DAIF Latvija pārstāv Latvijas industriju NATO Industrijas padomnieku grupā un Eiropas Aizsardzības aģentūras konsultatīvajās struktūrās, kā arī nodrošina divpusēju sadarbību ar atbilstošām organizācijām ārvalstīs. DAIF Latvija īsteno ES fondu līdzfinansētu ‘’Latvijas Drošības un aizsardzības klastera izveides’’ projektu.

DSEI ir pasaules vadošais notikums, kas savieno valdības, valstu bruņotos spēkus, nozares viedokļu līderus un pasaules aizsardzības un drošības piegādes ķēdes dalībniekus. DSEI dalībnieki ir tie, kas ievieš jauninājumus, dalās zināšanās, atklāj un apgūst jaunākās iespējas aviācijas, sauszemes un jūras spēku, drošības un apvienoto spēku jomās. Starptautiskajā izstādē būs apskatāmi vēl vairāk kā 40 nacionālie paviljoni, 84 valstu aizsardzības nozaru augsta līmeņa pārstāvji ar 300 plānotām delegācijām un 1600 dalībnieku stendu. DSEI tradicionāli apmeklē vairāk kā 34 000 dalībnieku no visas pasaules. Izstādes laikā notiek semināri, kuros uzstājas vairāk kā 300 pasaules klases lektori. DSEI ir sevi apliecinājusi, ka tā ievērojamā apmērā spēj apvienot visu piegādes ķēdi.

Kontakti: Elīna Egle, DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja, e-pasts: elina.egle@federacija.lv, tālr. 29222267

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI