DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
9
9

Aizputes pilsētas svētki 2019

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizpute svin!

Ikgadējie Aizputes Pilsētas svētki ir šīs vasaras vērienīgākais notikums, kas vienmēr pulcē plašu publiku, un šogad tie norisināsies divas dienas – no 9. līdz 10. augustam.

Pilsētas svētkos aizputniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāta īpaši svētkiem sagatavota kultūras, atpūtas pasākumu un sporta programma visām paaudzēm. Koncertos priecēs tādi Latvijā un Baltijā populāri mūziķi un grupas kā „Līvi”, „Ducele”, „Vintāža”, „Rumbas kvartets”, Mārtiņa Petrova grupa un Gipsy Show Group „Ame Roma”, kā arī jaunā indīroka grupa “Audru”. Un bez zaļumballes – nekādi!

Kā ierasts, tiks iegaismota Aizputes likteņupe Tebra, Aizputes Sv. Jāņa Evaģēliski luteriskajā baznīcā notiks ērģelniekam, aizputniekam Tālivaldim Deksnim veltīts piemiņas koncerts, kurā piedalīsies ērģelniece Edīte Alpa un  operdziedātāja Ilona Bagele, norisināsies senioru festivāls „Tēvu tēvi laipas meta” un Aizputes pilsētas svētku viesu koncerts. Tradicionāli iedzīvotājus un viesus pulcēs Starptautiskais Čuguna simpozijs, un būs līdz šim reta iespēja skatīt tieši Aizputei par godu fonda “INITIUM” kopienas teātra projekta “Šekspīrs satiek Blaumani” ietvaros veidotu teātra izrādi oriģinālā vietā - degvielas uzpildes stacijā.

Pie Aizputes sporta centra tiks organizēta „Bērnu atrakciju pilsētiņa”, kurā svētku laikā notiks dažādas aktivitātes, radošās darbnīcas, atrakcijas un bērnu iemīļotā „Putu ballīte”. Aicināti atbalstīt savējos pludmales volejbola, svētku zolītes, šaha un šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem turnīros. Gardēžiem un estētiem – mājražotāju un amatnieku tirdziņš, bet radošajiem – sietspiedes meistardarnīcas un foto stūrītis.

Ekstrēmāku sajūtu cienītājiem būs iespēja vērot AGXTREME moto šovu, pacelties gaisa balonā un izbaudīt “Euro Lunaparka” atrakcijas. Aizputes Novadpētniecības muzejā varēs apskatīt izcilā ainavista, aizputnieka Jāņa Kalnmaļa darbu izstādi, kā arī svētku kulminācijā piedalīties Svētku gājienā.

Svētku organizatori sola, ka svinību dienās ikviens Aizputes novada iedzīvotājs un viesis varēs atrast sev interesējošu pasākumu un aktivitāti. Ieeja visos svētku pasākumos ir bezmaksas.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI