DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

11 valsts apmaksātie pakalpojumi Rīgas 1. slimnīcā pieejami teju bez rindas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Veselības problēmu gadījumā, aicinām cilvēkus neatlikt vizīti pie ārsta, jo savlaicīgi saņemta veselības aprūpe ir svarīgs priekšnosacījums labāku ārstēšanas rezultātu sasniegšanai”, uzsver Rīgas 1.slimnīcas valdes priekšsēdētāja, daktere Natālija Zlobina. 

Pašlaik 1.slimnīcā teju bez rindas – nedēļas laikā, pieejami 11 valsts apmaksātie speciālistu pakalpojumi – par to liecina slimnīcas operatīvā informācija. Šie pakalpojumi ir: neiroķirurga konsultācijas, anesteziologa, ķirurga, internista, arodslimību ārsta pakalpojumi. Savukārt bērniem pieejamas pediatra un bērnu ķirurga konsultācijas. Tāpat nedēļas laikā pieejami arī vairāki diagnostiskie izmeklējumi: rentgenogrāfija, elektrokardiogrāfija, spirogrāfija. Nedēļas laikā iespējams saņemt arī vienu no aktuālākajiem pakalpojumiem – diabēta apmācības māsas konsultāciju. 

Publiski pieejamā informācija liecina, ka citviet Rīgā vairāku uzskaitīto pakalpojumu gaidīšanas laiks ir krietni garāks. Piemēram, rinda uz spirogrāfiju citviet Rīgā jāgaida no divām nedēļām līdz diviem mēnešiem, bet uz arodslimību ārsta konsultāciju gaidīšana var pārsniegt pat 56 dienas (avots: www.rindapiearsta.lv).  

Slimnīcas valdes priekšsēdētāja Natālija Zlobina uzsver, ka slimnīca spēj operatīvi reaģēt uz pacientu vajadzībām. Tā vienuviet nodrošina plašu un savlaicīgu diagnostisko izmeklējumu un veselības aprūpes pakalpojumu klāstu. Tas panākts būtiski uzlabojot klientu apkalpošanas un ārstniecības procesus, kā arī piesaistot profesionālu personālu, sakārtojot vidi un investējot modernās tehnoloģijās. 

Kopumā 1.slimnīcā pieejami vairāk nekā 90 valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumi, kā arī maksas pakalpojumi. Slimnīcas sniegto pakalpojumu skaits katru gadu palielinās. Tas liecina, ka pacienti atzinīgi novērtē to kvalitāti un pieejamību. Piemēram, 2015.gadā slimnīca sniedza 454 tūkstošus pakalpojumu, bet 2018.gadā kopējais sniegto pakalpojumu skaits pārsniedza 484 tūkstošus. Pieprasītākie ambulatorie pakalpojumi ir ārstu speciālistu konsultācijas, piemēram, 2018.gadā tika nodrošināti 318 tūkstoši ambulatorie pakalpojumi, otri populārākie: diagnostiskie izmeklējumi – 133 tūkstoši. 

Slimnīcas sniegtie pakalpojumi: ambulatorās konsultācijas un ārstēšana (nodrošina 50 dažādu specialitāšu ārsti), zobārstniecība, diagnostika, rehabilitācija, veselības pārbaudes, vakcinācija, stomu pacientu aprūpe, plānveida ārstēšana stacionārā, hronisko slimnieku īslaicīgā aprūpe u.c.

 
Par SIA “Rīgas 1.slimnīca”

Rīgas 1.slimnīca ir labi pārvaldīta publiskā sektora veselības aprūpes iestāde. 2018.gadā slimnīca strādāja ar 17,2 miljonu eiro apgrozījumu, 0,92 miljoni eiro peļņu, sniedza 484 tūkstošus pakalpojumu. Slimnīcā ieviesti labas pārvaldības un vadības procesi, kas nodrošina cenu un izmaksu efektivitātes ziņā vienus no pieejamākajiem pakalpojumiem valstī. Slimnīca piedāvā gan valsts apmaksātos pakalpojumus, gan maksas pakalpojumus.

Pašlaik 1.slimnīcā strādā 799 darbinieki, personāls veselības aprūpes pakalpojumus nodrošina, izmantojot mūsdienīgu aprīkojumu, jaunākās metodes un medicīnas tehnoloģijas. Slimnīca piedāvā plašus diagnostikas, ārstēšanas, rehabilitācijas un profilakses pakalpojumus, kā arī nodrošina iespējas savlaicīgi rūpēties par veselību un saglabāt to ilgtermiņā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI