DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā notiks reģionālajai reformai veltīta konference

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

11. jūnijā Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notiks reģionālajai reformai veltīta konference "Latvijas teritoriju attīstības izaicinājumi", kuras iniciatores ir Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) un Latvijas Pašvaldību savienība (LPS). Tā ir noslēdzošā konference no vērienīgā cikla "Latvijas teritoriju attīstības izaicinājumi".

Konferenci atklās RTU Senāta priekšsēdētāja Elīna Gaile-Sarkane, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas prezidents Andris Rāviņš un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis. Konferences paneļdiskusiju vadīs Domnīcas Certus valdes priekšsēdētājs, pētnieks, Latvijas Universitātes asociētais profesors Dr. sc. pol. Daunis Auers. Konferences diskusijā piedalīsies arī Latvijas Universitātes docente, Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes pētniece Dr. sc. vad. Lilita Seimuškāne, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes asociētais profesors Pēteris Šķiņķis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis, Dr. oec. Andris Miglavs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Reformu nodaļas vadītājs Arnis Šults, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas pārstāvis.

Konference notiks 17. jūnijā plkst. 10.00-14.00 RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes 115. auditorijā, Āzenes ielā 12, k-1, Rīgā. Konferencē aicināts piedalīties ikviens interesents. Lūdzam pieteikties līdz 13. jūnijam, sūtot e-pastu: lps@lps.lv (norādot – pieteikums konferencei).

Konferenču cikla mērķis ir rast atbildi uz jautājumu, vai VARAM piedāvājums administratīvi teritoriālajam modelim ir labākais risinājums Latvijas reģionu attīstībai un visas valsts ekonomiskās izaugsmes veicināšanai. Konferenču ietvaros tiks apspriestas iespējas sekmēt līdzsvarotu un ilgtspējīgu Latvijas reģionu attīstību. LLPA uzskata, ka Latvijā ir nepieciešams rast efektīvus risinājumus, lai apturētu iedzīvotāju skaita samazināšanos valstī un izlīdzinātu reģionu nevienlīdzību, kā arī atpalicību no Eiropas Savienības vidējā attīstības līmeņa.

Konferenču cikla ietvaros no 20. maija līdz 17. jūnijam septiņās Latvijas pilsētās notiek konferences par Latvijas teritoriju attīstības izaicinājumiem, katrā reģionā detalizētāk apskatot vienu no prioritārajām jomām reģionu attīstības veicināšanai. Tajās aicināti piedalīties pilsētu domes priekšsēdētāji, novadu domju priekšsēdētāji, augstskolu rektori, pārstāvji no Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un  citām darbinieku un Izglītības jomas pārstāvošajām organizācijam, kā arī no nozares ministrijām, vadošie nozaru eksperti un pašvaldību speciālisti, kā arī pašvaldību iedzīvotāji un citi interesenti.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23. augustā, lai veidotu ciešāku sadarbību ekonomisko, saimniecisko kontaktu un kultūras jomā starp Latvijas Republikas lielo pilsētu pašvaldīm. LLPA biedri ir 9 lielās Latvijas pilsētas – Daugavpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Ventspils, Valmiera un Jēkabpils.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI