DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Ministru prezidents sagaida no CVK proaktīvu rīcību EP vēlēšanu procesa nodrošināšanā bez tehniskiem traucējumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien ir ticies ar visiem atbildīgo institūciju vadības pārstāvjiem, lai noskaidrotu esošās situācijas apstākļus un risinājumus. K. Kariņš sagaida, ka Centrālā vēlēšanu komisija proaktīvi rīkosies, lai nodrošinātu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu procesu bez tehniskiem starpgadījumiem, un par to operatīvi informēs sabiedrību.

Atbildīgās institūcijas ir informējušas Ministru prezidentu, ka situācija ir radusies iepriekš neparedzētu tehnisku sarežģījumu dēļ. Tās turpina strādāt, lai nodrošinātu vēlētājiem iecirkņu maiņu iepriekšējā balsošanā. Vienlaikus iedzīvotājiem ir pilnībā nodrošināta likumā noteiktā iespēja balsot savā vēlēšanu iecirknī.

Ministru prezidents izsaka pateicību visiem tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri jau ir izpildījuši pilsoņa pienākumu un ir piedalījušies Eiropas Parlamenta vēlēšanās, un aicina arī pārējos vēlētājus būt aktīviem un piedalīties vēlēšanās. Vienlaikus K. Kariņš pauž nožēlu, ka tehnisku nepilnību dēļ daļai iedzīvotāju nav izdevies nobalsot iepriekšējā balsošanā, mainot vēlēšanu iecirkņus.

Ministru prezidents uzsver, ka esošā situācija liecina par nepieciešamību pēc vēlēšanu procesa pārvaldības izvērtējuma uzreiz pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanu noslēgšanās.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI