DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

NATO Spēku integrācijas vienība apliecina savas spējas aizsargāt Latviju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šonedēļ noslēdzās NATO Spēku integrācijas vienības Latvijā (NSIV LVA) resertifikācija, kas apliecina vienības spējas sekmēt ātru sabiedroto bruņoto spēku uzņemšanu.

NSIV LVA resertifikāciju veica Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Apvienotais štābs un Ščecinā, Polijā dislocētais NATO Daudznacionālais Ziemeļaustrumu korpusa štābs (MNC NE). Resertifikācija notika trīs posmos šā gada aprīlī un maijā dažādās Latvijas vietās, izvērtējot vienību tādās jomās kā personālvadība, izlūkošana, operāciju vadība, plānošana, loģistika un komunikācija.

Veiksmīgā resertifikācija ir apliecinājums vienības spējām nodrošināt ātru NATO sabiedroto ierašanos. “NSIV LVA komandieris un viņa komanda visos izvērtēšanas posmos parādīja savas vienības augsto sagatavotību,” apliecināja MNC NE pulkvežleitnants Rene Mletzko.

NSIV LVA tika izveidota 2015. gada 1. septembrī, reaģējot uz izmaiņām drošībās situācijā reģionā. Vienība ir daļa no NATO struktūras, un tajā dien 40 cilvēku liels personāls no 12 alianses dalībvalstīm, tai skaitā arī no Latvijas kā uzņemošās valsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI