DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Es turēšu tēvu zemi muzejā “Pikšas”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 2019.gada 18.maijā no plkst.19:00 Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejs “Pikšas” (turpmāk - muzejs “Pikšas”) aicina uz Dobeles novadu, ikgadējo Eiropas Muzeju nakts pasākumu. Iekļaujoties Latvijas simtgades stāstā, Muzeju nakts tēma 2019. gadā ir Tālavas taurētājs, no kura atvasināta muzeja “Pikšas” tēma “Es turēšu tēvu zemi”.

Muzeju nakts pasākums tiks atklāts ar Zemessardzes rekrutēšanas prezentāciju, Strēlnieku ieroču un kaujas transporta vienību apskati. Plānotas arī sportiskas aktivitātes zemessargu vadībā. Paralēli Muzeju nakts pasākuma aktivitātēm, apmeklētāji tiks aicināti iepazīties arī ar muzeja “Pikšas” ekspozīcijām.

Pasākuma laikā muzeju apmeklētāji kopā ar Maiju, kas darina „dziedošos rūtučus”, varēs izdziedāt tradicionālo Saules guldināšanu, bet saldum mīļiem tiks atvērta saldējuma kafejnīca (maksas).

2019. gads, kad atzīmējam Brīvības cīņu simtgadi, ir īstais brīdis pieminēt gan karalauka varonību, gan novērtēt tos, kuru cīņas ierocis ir vārds un taure, spalva un ota. Katram laikam ir savi nepakļāvīgie – sava ceļa gājēji, kas idejas vārdā grauj mūrus un nesatricināmi nostājas pret straumi. Rūdolfa Blaumaņa apdziedātais drosmīgais un neuzpērkamais sendienu varonis – Tālavas taurētājs – lai ir kā simbols tautas varoņgaram, kas ļāvis mums piedzīvot Latvijas simtgadi.

Muzeju naktī celsim godā visu laikmetu un visu novadu varoņus un izdzīvosim viņu varoņstāstus!

Savukārt, šajā pašā laikā Latvijas Lauksaimniecības muzejs aicina uz Talsiem ar tēmu: “Es, latvju zemnieks, ticu un ceru”. (http://www.llm.lv/lv/pasakumi/).

Uz tikšanos! Pasākumā ieeja bez maksas.

Pasākumā var tikt filmēts un fotografēts un tas var tikt izmantots publicitātes nolūkos!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI