DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes

Saeima noraida deklarāciju par nosodījumu totalitāro ideoloģiju attaisnotājiem

Nacionālā apvienība
Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima 10. maija sēdē noraidīja Nacionālās apvienības rosināto lēmuma projektu par Saeimas deklarāciju, kas pievērstu uzmanību totalitāro ideoloģiju attaisnošanai augstu amatpersonu izpildījumā. Deklarācijas projekts aicina Eiropadomi izvērtēt Eiropas Komisijas amatpersonu rīcību, attaisnojot totalitārā režīma noziegumus un totalitāro ideoloģiju, kā arī izpildīt 2009. gadā pieņemto Eiropas Parlamenta rezolūciju “Par Eiropas sirdsapziņu un totalitārismu”.

Nacionālā apvienība uzskata, ka Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera vizīte, apmeklējot Kārļa Marksa 200. dzimšanas dienas svinības, ir klajas necieņas izrādīšana desmitiem miljonu komunisma upuru, kuri ir cietuši komunistiskā genocīda noziegumos. Upuru vidū ir bijuši miljoniem Eiropas Savienības valstu pilsoņu, tai skaitā Latvijas pilsoņi, kuri no komunistiskā režīma noziegumiem ir cietuši vairākkārt: no 1918. līdz 1920. gadam un no 1940. līdz 1991. gadam.

Kārļa Marksa un Frīdriha Engelsa darbs “Komunistiskās partijas manifests”, kurš ir zināms arī kā “Komunisma manifests”, ir pamats totalitārā komunistiskā režīma ideoloģijas izveidei. “Krievijas Sociāldemokrātiskā Strādnieku (boļševiku) partija” (vēlāk arī dēvēta par “Krievijas komunistisko (boļševiku) partiju”, “Vissavienības Komunistisko (boļševiku) partiju” un “Padomju Savienības komunistisko partiju”) savu noziedzīgo darbību balstīja uz K. Marksa un F. Engelsa darbu “Komunistiskās partijas manifests”, šķiru cīņas vārdā īstenojot noziegumus pret cilvēci.

Šāda totalitārisma ideoloģijas un totalitāro režīmu noziegumu attaisnošana nav pieņemama un nonāk pretrunā Eiropas Parlamenta pieņemtajai rezolūcijai un vairāku nacionālo valstu parlamentu pieņemtajām deklarācijām, tāpēc Nacionālā apvienība aicināja pieņemt Saeimas deklarāciju, nosodot šādu rīcību un aicinot pārējās dalībvalstis tuvākajā Eiropadomes sēdē izvērtēt Eiropas Komisijas amatpersonu rīcību, attaisnojot totalitāro režīmu noziegumus un totalitāro ideoloģiju, kā arī īstenot 2009. gadā pieņemto Eiropas Parlamenta rezolūciju “Par Eiropas sirdsapziņu un totalitārismu”.

DEKLARĀCIJA

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI