DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Par pārtikas un materiālās palīdzības pakām

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Turpmāk ne tikai trūcīgām un krīzes situācijā nonākušām ģimenēm, bet arī maznodrošinātām ģimenēm ar ienākumiem līdz 188 EUR pieejamas Eiropas Savienības (ES) atbalstītie pārtikas, higiēnas, saimniecības preču un mācību piederumu komplekti.

Šādu palīdzības kārtību nosaka 27.februārī valdībā pieņemtie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par "Darbības programmas "Pārtikas un pamata materiālās palīdzības sniegšana vistrūcīgākajām personām 2014.-2020. gada plānošanas periodā" īstenošanu. Jaunā kārtība ļaus atbalstīt lielāku skaitu ģimeņu ar zemiem ienākumiem.

Pamats vistrūcīgākajām personām ES fonda atbalsta saņemšanai būs pašvaldības sociālā dienesta izsniegta rakstiska izziņa. No 2018.gda 1. aprīļa maznodrošinātas personas vai ģimenes, kuru vidējie ienākumi mēnesī nepārsniedz 188 EUR, turpmāk var saņemt izziņas ar atzīmi, ka tās atbilst ES fonda atbalsta saņemšanas nosacījumiem.

Pašvaldībās, kurās maznodrošinātas personas vai ģimenes ienākumu līmenis noteikts mazāks par 188 EUR, kas ir aptuveni 18% no visām pašvaldībām, ES fonda atbalstu varēs saņemt visas maznodrošinātās personas vai ģimenes. Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālo lietu pārvalde maznodrošinātā statusu piešķir personām, kurām ienākumu līmenis nepārsniedz 135 EUR mēnesī.

Plašāka informācija par iespēju saņemt Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes atbalstu un pabalstus, zvanot pa tālruni 64207153 vai 64210690, kā arī ierodoties klātiene Lāčplēša ielā 2, 105.kabinetā.

Jāpiemin, ka ir vienkāršoti ES fonda atbalsta komplektu izsniegšanas nosacījumi. Paredzēts, ka turpmāk persona vai ģimene attiecīgās sociālā dienesta izsniegtās izziņas derīguma termiņa laikā varēs saņemt atsevišķus komplektus vai visu pārtikas, higiēnas un saimniecības preču komplektu skaitu uzreiz, nevis vienu komplektu kalendārā mēneša laikā, kā tas bija noteikts iepriekš.

Valmierā ES fonda vistrūcīgākajām personām programmas ietvaros pārtikas un higiēnas pakas iespējams saņemt biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" Valmieras nodaļā Stacijas ielā 26. Plašāka informācija par pārtikas paku saņemšanu pieejama, zvanot pa tālruni 28731699 vai rakstot sandra.trule@inbox.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI