DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

D.Melbārdes sveiciens NVO: Ticību saviem spēkiem, stipru motivāciju īstenot savus mērķus un visiem mums smelties enerģiju kopā būšanas priekā un kopā radīšanas priekā!

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 27. februārī, tiek svinēta Vispasaules nevalstisko organizāciju (NVO) diena. Šī diena ir veltīta organizētajai pilsoniskajai sabiedrībai visā pasaulē, lai izceltu darbu kopējam labumam, līdzcilvēku dzīve kvalitātes uzlabošanai, kā arī valstu attīstībā, un ilgtspējīga miera nodrošināšanā.

Nevalstiskā sektora oficiāla atzīšana notika pirms sešdesmit astoņiem gadiem, kad Apvienoto Nāciju Organizācijas rezolūcijā tika ieviesta definīcija – "starptautiskā nevalstiskā organizācija". Taču Vispasaules NVO dienas iniciatīva tika aizsākta 2009. gadā Latvijā, kuru iniciēja Mārcis Liors Skadmanis un biedrība "Latvijas Pilsoniskā alianse", un pēc 9 gadiem iniciatīva izaugusi par pasaules mēroga svinībām.

Latvijas Pilsoniskā alianse šajā svinību dienā ir sagatavojusi dāvanu nevalstiskajam sektoram – Kultūras ministres Daces Melbārdes video sveicienu Vispasaules NVO dienā -, kurā par pilsonisko sabiedrību atbildīgās ministrijas vadītāja NVO novēl: "Ticību saviem spēkiem, stipru motivāciju īstenot savus mērķus un visiem mums smelties enerģiju kopā būšanas priekā un kopā radīšanas priekā, ko mums sniegs šis Latvijas simtgades gads!" Runājot par nevalstisko sektoru, Kultūras ministre Dace Melbārde norāda uz iedzīvotāju vēlmi līdzdarboties un vienlaikus uz nepieciešamību visiem sektoriem sadarboties kopējam labumam: "Mūsu iedzīvotāju vēlme un motivācija pašiem būt aktīvākiem, savas dzīves un arī savas valsts saimniekiem, tikai pieaug. Mums ir jādomā par nevalstisko organizāciju darbības kvalitāti, arī par dialogu pašu nevalstisko organizāciju starpā, dialogu starp nevalstiskajām organizācijām un valsts un pašvaldību sektoriem, mērķtiecību un efektivitāti. Protams, tas ir darbs, kas ir jādara visām pusēm, ne tikai nevalstiskajām organizācijām. Es ticu, ka domājot par Latvijas valsts attīstības mērķiem, mums kopīgi izdosies."

Latvijas Pilsoniskā alianse pievienojas sveicieniem un aicina ikvienu NVO pārstāvi uzslavēt sevi par paveikto, un pastāstīt plašāk par saviem sasniegumiem, izmantojot tēmturi #NVOdiena sociālajos tīklos. Jo svarīgi ir ne tikai daudz darīt, bet arī ar gandarījumu atskatīties uz paveikto un par to lepoties.

Ar video sveicienu var iepazīties šeit un sarunu ar Kultūras ministri par NVO var šeit.

Latvijas Pilsoniskā alianse ir neatkarīga bezpeļņas nevalstiskā organizācija – biedrība, kuras mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā, atbalstot Latvijas nevalstisko organizāciju kopējās intereses un veidojot labvēlīgu vidi biedrību un nodibinājumu darbībai.

Latvijas Pilsoniskā alianse apvieno 128 biedrus, juridiskas un fiziskas personas, kas kopumā sastāda aptuveni 70 000 privātpersonas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI