DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrijas Valsts sekretārs Jānis Garisons apmeklē NATO spēku integrācijas vienību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 26. janvārī NATO spēku integrācijas vienības (NFIU) komandieris pulkvedis Jānis Gailis tikās ar Aizsardzības ministrijas Valsts sekretāru Jāni Garisonu, lai pārrunātu vienības ieguldījumu valsts aizsardzības sistēmas stiprināšanā un turpmāko sadarbību.

"Tikšanās ar Aizsardzības ministrijas vadību ļāva pārrunāt paveikto un vienoties par sadarbības ar aizsardzības nozares struktūrvienībām pilnveidošanu," norādīja vienības komandieris pulkvedis J. Gailis. "Sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem esam izstrādājuši uzņemošās valsts atbalsta plānu NATO paaugstinātas gatavības spēku uzņemšanai, snieguši atbalstu NATO daudznacionālās kaujas grupas izvietošanai, ka arī veicinājuši ciešāku Latvijas integrāciju NATO kolektīvās aizsardzības sistēmā."

Latvijā izvietotā NATO spēku integrācijas vienība tika izveidota 2015. gada 1. septembrī kā daļa no NATO spējas piemēroties drošības izaicinājumiem reģionā. Tās galvenais uzdevums ir veicināt ātru un koordinētu alianses paaugstinātas gatavības spēku ātru izvietošanu reģionā. Vienība ir NATO spēku struktūras elements un tajā dien 40 pārstāvji no 12 NATO dalībvalstīm, tai skaitā Latvijas kā uzņemošās valsts. 

Vienības galvenā uzmanība šobrīd ir pievērsta sagatavošanās darbiem NATO Sevišķi ātrās reaģēšanas vienību (VJTF) uzņemšanai, ja tiktu pieņemts tāds lēmums, kā arī atbalsta sniegšanai NATO daudznacionālajai kaujas grupai (eFP BG) un reģionā notiekošajām NATO un daudznacionālajām mācībām. Lai īstenoto vienībai dotos uzdevumus, ir izveidota cieša un koordinēta sadarbība ar valsts un pašvaldību institūcijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI