DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVĢMC eksperti palīdz pilnveidot Azerbaidžānas vides monitoringa sistēmu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
VSIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra” eksperte Iveta Indriksone nesen atgriezās no Azerbaidžānas, kur piedalījās projektā, kura mērķis ir stiprināt Azerbaidžānas vides monitoringa sistēmu.

2016. gada aprīlī LVĢMC ar starptautiskajiem partneriem uzvarēja starptautiskā projektu konkursā par Azerbaidžānas valsts vides monitoringa sistēmas modernizāciju, balstoties uz ES labāko pieredzi.

"Tā kā LVĢMC ir ilgtermiņa pieredze vides monitoringa organizēšanā, datu pārvaldībā un novērtēšanā, uzņēmuma eksperti var dalīties pieredzē ar savām zināšanām par vides monitoringa programmu izstrādi un realizāciju, nodrošinot vairāku Eiropas Savienības direktīvu īstenošanu," sacīja Māris Gžibovskis, LVĢMC Ārvalstu finanšu instrumentu vadītājs.

Apmācību seminārā, kas notika decembrī, par Gaisa kvalitātes pārvaldību un monitoringu viena no apmācību personāla dalībniecēm bija LVĢMC Monitoringa daļas vadītāja Iveta Indriksone, kura iepazīstināja ar Latvijas pieredzi par gaisa kvalitātes monitoringa tīkla izveidi atbilstoši Eiropas Savienības direktīvu prasībām.

Seminārā piedalījās eksperti no tādām Azerbaidžānas valsts iestādēm kā Datoru skaitļošanas centrs, Vides piesārņojuma uzraudzības centrs, Atmosfēras, augsnes, ūdens ģeoloģisko procesu un bioloģiskās daudzveidības monitoringa centrs.

Projekts "Azerbaidžānas Valsts vides monitoringa sistēmas modernizācija, balstoties uz ES labāko pieredzi" tiek finansēts no Eiropas Komisijas līdzekļiem.

Par LVĢMC

LVĢMC apkopo un apstrādā vides informāciju, veic vides monitoringu un informē sabiedrību par vides stāvokli, nodrošina zemes dzīļu fonda ģeoloģisko pārraudzību un zemes dzīļu racionālu izmantošanu, kā arī īsteno valsts politiku ģeoloģijas, meteoroloģijas, klimatoloģijas, gaisa kvalitātes un pārrobežu gaisa piesārņojuma ietekmes jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI