DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVĢMC iegūst starptautisko energopārvaldības atbilstības sertifikātu ISO 50001

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ieguvis starptautiski atzīto ISO 50001 energopārvaldības sistēmas standartu. Tas nozīmē, ka uzņēmums, kuram tas piešķirts, turpmāk apņemas taupīt enerģiju, samazinot gan videi kaitīgo izmešu daudzumu, gan uzņēmuma izmaksas.

Samazinoties fosilā kurināmā krājumiem, palielinoties enerģijas izmaksām, rodas nepieciešamība paaugstināt energoefektivitāti. ISO 50001 ir starptautisks energopārvaldības sistēmas standarts, kas nodrošina organizācijas ar pamatnostādnēm racionālai un efektīvai enerģijas izmantošanai. Standartā ir aprakstītas energopolitikas ieviešanas prasības organizācijai, vienlaikus definējot mērķus un ieviešanas plānu.

VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" valdes loceklis Jānis Lapiņš, komentējot energopārvaldības atbilstības sertifikāta ISO 50001 iegūšanu, uzsvēra, ka enerģijas patēriņa samazināšana ir apliecinājums potenciālajiem partneriem, ka organizācijas darbība ir balstīta uz ilgtspējīgas attīstības principiem: "Turklāt īpaši svarīgs enerģijas taupīšanas aspekts ir videi kaitīgo siltumnīcas efektu izraisošo izmešu daudzumu samazināšana. Ar vislielāko atbildību attiecamies pret apkārtējo vidi un resursu patēriņu. Mūsdienās jo uzņēmumam ir lielāka energoefektivitāte, jo tas ir konkurētspējīgāks. Turklāt, sadarbojoties ar Eiropas Savienības uzņēmumiem vai piedaloties dažādos starptautiskos projektos, ISO 50001 sertifikāts ir kā papildus apliecinājums organizācijas vai uzņēmuma kvalitātei."

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI