DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

NATO spēku integrācijas vienības komandiera amatā stājas pulkvedis Jānis Gailis

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 27.jūnijā norisinājās Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības (NSIV) komandiera maiņas svinīgā ceremonija, kurā NSIV komandiera amatā stājās pulkvedis Jānis Gailis, nomainot līdzšinējo komandieri pulkvedi Ēriku Nagli.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis uzrunā uzsvēra NSIV kā sabiedroto valstu vienotības simbola nozīmi. Latvijā izvietotā NATO spēku integrācijas vienība "ir lielisks instruments ciešākai Latvijas integrācijai NATO struktūrās un kolektīvās aizsardzības sistēmā. Vienlaicīgi, tā nodrošina sabiedroto spēku klātbūtni Latvijā, kas ir veiksmīgs atturēšanas, kā arī aizsardzības stūrakmens," norādīja aizsardzības ministrs.

Svinīgo maiņas ceremoniju vadīja ģenerālleitnants Manfreds Hofmans, kura vadītā NATO Daudznacionālā Ziemeļaustrumu korpusa štāba operacionālajā pakļautībā atrodas NSIV. "Šī vienība demonstrē nesatricināmu NATO apņēmību nodrošināt ne tikai Latvijas, bet visa NATO Ziemeļaustrumu reģiona drošību", uzsvēra ģenerālleitnants Hofmans.

Īstenojot vienības galveno uzdevumu – koordinēt alianses paaugstinātas gatavības spēku ātru izvēršanu reģionā, NSIV sniedz ieguldījumu sabiedroto spēku izvietošanā Latvijā. To uzrunā uzsvēra arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš, norādot, ka vienība sniegusi būtisku ieguldījumu NATO daudznacionālās kaujas grupas izvietošanā Latvijā un NATO un daudznacionālo militāro mācību īstenošanā.

Pulkvedis Jānis Gailis, stājoties NSIV komandiera amatā, norādīja, ka turpinās vienības iesākto, galveno uzmanību veltot sagatavošanās darbiem NATO Sevišķi ātrās reaģēšanas vienību uzņemšanai, ja tiktu pieņemts tāds lēmums. Neiztrūkstoša būs arī atbalsta sniegšana NATO daudznacionālajai kaujas grupai, reģionā notiekošajām NATO un daudznacionālajām mācībām, kā arī sabiedroto spēku izvietošanai Latvijā. NSIV komandieris arī norādīja, ka vienības darbībā liela loma ir un būs veiksmīgai un ciešai sadarbībai ar Latviju kā uzņemošo valsti.

Oficiālās bildes no NATO spēku integrācijas vienības komandiera maiņas svinīgās ceremonijas pieejamas https://www.flickr.com/photos/latvijas_armija/sets/72157685468519376

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI