DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par metamfetamīna realizāciju personu grupā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 14. jūnijā Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu par metamfetamīna neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās.

Divas personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 253.panta trešās daļas, viena cita persona pie kriminālatbildības saukta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 253.panta trešajā daļā un Krimināllikuma 20. panta ceturtajā daļā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada pavasarī Jūrmalas pilsētas teritorijā divas apsūdzētās personas personu grupā, speciālā izmeklēšanas eksperimenta laikā par naudu realizēja ap 100 gramiem psihotropās vielas – metamfetamīna (vielu grupa "Amfetamīni"), kas ir aizliegta, sevišķi bīstama narkotiskā viela un tām pielīdzināta psihotropa viela. Tās nelegāla aprite un ļaunprātīga lietošana apdraud veselību.

Trešā persona apsūdzēta par to, ka atbalstīja minētās personas. Pēc minēto personu aizturēšanas policijas darbinieki slēpņos atrada uz izņēma vēl ap 100 gramiem tās pašas vielas.

Prokurors piebilst, ka saskaņā ar likumu "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību" metamfetamīna apmēri uzskatāmi par lieliem, ja tās daudzums ir virs diviem gramiem, līdz ar ko secināms, ka šajā krimināllietā psihotropās vielas daudzums ir ievērojams.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona Jūrmalas tiesu namam.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI