DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Iepazīstinās ar Ceļu satiksmes drošības plāna 2017.-2020.gadam izstrādes gaitu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 7.decembrī, satiksmes ministra Ulda Auguļa vadībā notiks Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) sēde, kuras laikā padomes locekļi tiks iepazīstināti ar Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto Ceļu satiksmes drošības plāna 2017.-2020.gadam projektu, u.c. jautājumiem.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis sēdes dalībniekus informēs par esošo ceļu satiksmes drošības stāvokli 2016.gada 10 mēnešos un priekšlikumi ceļu satiksmes drošības uzlabošanai.

SM Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns sniegs informāciju par Ceļu satiksmes drošības plāna 2017.-2020.gadam izstrādes gaitu. Plāna projektā iezīmēti četri galvenie virzieni - preventīvie pasākumi ceļu satiksmes drošībā; satiksmes dalībnieku izglītošana un informēšana; satiksmes drošības risinājumu ieviešana autoceļu un ielu tīklā un reaģēšana uz ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) un to seku mazināšana un novēršana.

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) pārstāvji sniegs informāciju par 2016.gadā veiktajām kampaņām ceļu satiksmes drošības uzlabošanai. Tā 2016.gada laikā organizētas piecas kampaņas - "Pieklājība vieno", "Dusmīgs, toties dzīvs!". "Dzīvības josta" un "Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa", "ESI GAISMAS VĒSTNESIS!".

Kā jau informēts, tad otrdien, 6.decembrī uz Latvijas autoceļiem sāks darboties otrajā kārtā paredzētie 20 stacionārie fotoradari, CSDD un Valsts policijas pārstāvji sēdē sniegs informāciju par aktuālāko saistībā ar fotoradaru ieviešanu

Tāpat Autosatiksmes departamenta direktors Vectirāns informēs par CSDP Domnīcā diskutētajiem jautājumiem - Valsts izglītības satura centra paveiktie darbi izglītības un izglītotības ceļu satiksmes drošības jomā, ceļu satiksmes drošība augstākajā izglītībā, u.c.

Ceļu satiksmes drošības padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt vienotas valsts politikas izstrādi un īstenošanu ceļu satiksmes drošības jomā, lai paaugstinātu vispārējo ceļu satiksmes drošības līmeni valstī. Padomes priekšsēdētājs ir satiksmes ministrs Uldis Augulis, bet viņa vietnieks - iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Padomes sastāvā ir vairāku ministriju, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Latvijas Pašvaldību savienības, Rīgas domes, kā arī ceļu satiksmē iesaistīto institūciju un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Padomes sēdes ir atklātas un masu plašsaziņas līdzekļu pārstāvji aicināti tajā piedalīties. Sēdes sākums paredzēts plkst. 10:00, un tā notiks SM 4.stāva zālē, Gogoļa ielā 3, Rīgā. Masu plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem caurlaides iekļūšanai SM ēkā jāpiesaka Komunikācijas nodaļā pa tālr. 67028274, 67028390, vai pa e-pastu: komunikacijas@sam.gov.lv

Aivis Freidenfelds
Komunikācijas nodaļas vadītājs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI