DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pateicas uzņēmējiem un pašvaldību vadītājiem par ieguldījumu valsts attīstībā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Mūsu valsts budžetu veido nevis politiķi, bet gan uzņēmēji un nodokļu maksātāji. Tāpēc mums ir jāatrod labākie veidi, lai atbalstītu uzņēmējus,” šodien sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis Latvijas proklamēšanas 98. gadadienai veltītā pieņemšanā uzņēmējiem un pašvaldību vadītājiem.

Valsts prezidents uzsvēra uzņēmēju nozīmīgo ieguldījumu kopējā valsts attīstībā, kā arī pašvaldību lomu uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides veidošanā. Viņš uzsvēra, ka varam būt lepni par savu uzņēmēju sasniegumiem un pašvaldību attīstību, vienlaikus nepieciešams paveikt daudz mājas darbu, lai valsts pārvaldi padarītu efektīvāku.

"Šis gads iezīmējas ar to, ka virkne problēmu ir kļuvušas daudz redzamākas. Ne sabiedrība, ne uzņēmēji nav gatavi gaidīt vēl 25 gadus, lai mēs pieņemtu tos lēmumus, kas ir svarīgi iedzīvotājiem, uzņēmējiem un pašvaldībām," sacīja Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents norādīja, ka valstij ir jāspēj sekot līdzi laikam un piemēroties dinamiskajām attīstības tendencēm pasaulē, pieņemot valsts attīstībai un konkurētspējai nozīmīgus lēmumus, turklāt lēmumu pieņemšanai ir jābūt straujai. "Valsts un pašvaldību budžetu ir jāprot prasmīgi izmantot, lai uzņēmējiem un nodokļu maksātājiem nebūtu mieles par nelietderīgu līdzekļu izmantošanu," teica Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents pagājušajā gadā aizsāka tradīciju valsts svētku laikā novembrī rīkot pieņemšanu pašvaldību vadītājiem un lielākajiem nacionālajiem uzņēmējiem, lai pateiktos par nozīmīgo darbu Latvijas labā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI