DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Norisinās lielākās tehniskās kiberdrošības mācības

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šonedēļ Tallinā norisinās lielākās starptautiskās tehniskās kiberdrošības mācības “Locked Shields 2015”, kuras organizē NATO CCDCE (Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence). Mācībās piedalās vairāk kā 400 kiberdrošības speciālisti no 15 valstīm. Latvijas komandu veido CERT.LV (Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija), Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības un privātā sektora kiberdrošības eksperti sadarbībā ar Lietuvas kolēģiem.

Mācības sagatavo speciālistus mainīgajai kiberdrošības videi, izmantojot reālas tehnoloģijas un uzbrukumu metodes. Katru gadu izmantotās tehnoloģijas un uzbrukumu vektori tiek pielāgoti aktuālajiem apdraudējumiem kibertelpā. 2014.gadā mācībās tika izmantotas arī  iekārtas ar Android operētājsistēmu, VoIP iekārtas un IP kameras. Šogad mācības tika papildinātas ar ICS/SCADA industriālās vadības sistēmu, Windows 8 un 10, kā arī aktīvās aizsardzības elementiem.

Visu zilo komandu uzdevums ir, sekojot mācību scenārijam, reāllaikā nosargāt izdomātas valsts informācijas tehnoloģiju infrastruktūru. Scenārijā tiek iekļauti gan dažādi komandu darbību ietekmējoši tehniskie un tiesiskie aspekti, gan mediju aktivitātes, demonstrējot kiberdrošības krīžu sarežģīto dabu.

Vairāk par "Locked Shields 2015" mācībām: https://ccdcoe.org/locked-shields-2015.html

CERT.LV sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Besere

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI