DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. aprīlī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Zvērināti advokāti kopsapulcē lems par jaunu ZAP vadību un godinās ilggadējos kolēģus

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 11.aprīlī, Rīgas Kongresu namā notiks Latvijas zvērinātu advokātu ikgadējā kopsapulce, kuras dienaskārtības galvenie jautājumi ir padomes darbības izvērtējums 2013.gadā, jaunas Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) ievēlēšana, kā arī ilggadējo kolēģu godināšana.

Kopsapulce būs kā Advokatūras dienu noslēdzošais pasākums, kuru ietvaros zvērināti advokāti visā Latvijā jau piekto gadu pēc kārtas sniedza bezmaksas konsultācijas, kā arī notika viens no jurisprudences nozares nozīmīgākajiem notikumiem - konference "Tiesu procesu efektivizācija".

Zvērinātu advokātu padomi ieceļ reizi trijos gados, tādēļ gaidāmā kopsapulce būs īpaši nozīmīga izvēloties, kuriem nozares profesionāļiem turpmāk uzticēt ar advokatūras attīstību saistītus jautājumus, profesionālās kvalifikācijas pilnveidi un advokāta lomas skaidrošanu sabiedrībai.

Padome pašreizējā sastāvā tika apstiprināta 2011.gadā, tās priekšsēdētājs ir Jānis Grīnbergs, priekšsēdētāja vietniece – Guna Kaminska, padomē darbojas zvērināti advokāti Agris Bitāns, Ivars Grunte, Egīls Radziņš, Jānis Rozenbergs, Andris Rukmanis, Raivo Sjademe un Saulvedis Vārpiņš.

Kopsapulcē notiks arī Disciplinārlietu komisijas un Revīzijas komisijas vēlēšanas, būs atskaite par padomes darbību un budžeta izpildi 2013.gadā, uzklausīs Revīzijas komisijas, kā arī citu komisiju ziņojumus. Disciplinārlietu komisijas vadītājs patlaban ir zvērināts advokāts Lauris Liepa, bet Revīzijas komisijas vadītāja – Zane Paulovska.

Advokatūras Goda zīmi par izcilu profesionālo darbību un advokatūras interešu pārstāvību šogad saņems Gaļina Makarova, Irēna Medvecka, Jānis Raimo un Egīls Radziņš. Tāpat notiks kolēģu Pētera Lastovska, Alberta Pāžes, Urija Šenkmaņa  un Jura Obricka sumināšana.

Kopsapulces laikā plānots sumināt arī kolēģus, kuri Advokatūras dienu ietvaros laikā no 10.-14.martam visaktīvāk iesaistījušies bezmaksas konsultāciju nedēļas rīkošanā un iedzīvotāju konsultēšanā, padarot šo notikumu par advokātu profesijas misijas – darboties sabiedrības interesēs – redzamāko un nozīmīgāko izpausmi Latvijā.

Kopsapulci ar savu klātbūtni aicināti pagodināt Valsts prezidents Andris Bērziņš, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un tieslietu ministre Baiba Broka, kā arī citu tiesu varai piederīgo institūciju pārstāvji.

Patlaban Latvijā darbojas 1253 zvērināti advokāti, 52 zvērinātu advokātu palīgi, 13 Eiropas Savienības zvērināti advokāti, kā arī viens ES advokāts, kura profesionālā kvalifikācija atzīta par atbilstošu pastāvīgai darbībai Latvijā. Lai kopsapulce būtu lemttiesīga, tajā jāpiedalās vismaz vienai trešdaļai no kopējā Latvijā praktizējošo zvērinātu advokātu skaita.

 

Guna Kaminska, ZAP priekšsēdētāja vietniece

Ieva Līne, konsultante
"LEAD.Korporatīvā komunikācija"

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI