DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Audžuģimenes ir gatavas uzņemt traģēdijā cietušos bērnus

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Bērnus, kuru vecāki gājuši bojā Zolitūdes traģēdijā vai kuri ir guvuši tik nopietnas traumas, ka pašlaik nevar parūpēties par bērniem, un kuru radiniekus vai citus tuvus cilvēkus nevarēs atrast, būs iespējams ievietot audžuģimenēs.

Rīgas Bāriņtiesa ir apzinājusi vairākas Rīgas audžuģimenes, kuras ir izteikušas gatavību uzņemt vismaz 20 bez vecāku gādības palikušos nepilngadīgos.

Pašlaik ir apkopota informācija par vismaz deviņiem bērniem, kuru vecāki ir gājuši bojā vai nopietni ievainoti veikalā notikušajā nelaimes gadījumā. Ir izdevies sazināties ar lielākās daļas bērnu tuviniekiem, bērni ir nogādāti pie radiniekiem. Savukārt tos bērnus, kuru tuviniekus nevar noskaidrot vai ar kuriem nebūs iespējams sazināties, uzņems Rīgas un citu Latvijas vietu audžuģimenes.

Rīgas Bāriņtiesas vadītājs Aivars Krasnogolovs norāda, ka brīvdienās, proti, sestdien un svētdien, bāriņtiesa turpinās strādāt, lai nodrošinātu iespēju bērniem nokļūt ģimeniskā aprūpē. Tas nozīmē, ka nevienam ar traģēdiju saistītam bērnam nebūs jānonāk bērnunamā.

Atbildīgie valsts un pašvaldības dienesti, piemēram, Rīgas Pašvaldības policija, Valsts policija u.c. ir informēti par to, kā sazināties ar Rīgas bāriņtiesu.

Labklājības ministrija vēlreiz aicina iedzīvotājus būt sociāli atbildīgiem un pievērst uzmanību kaimiņu mājokļiem, kuros dzīvo ģimenes ar bērniem, cenšoties pārliecināties, vai bērni nav palikuši bez pieaugušo uzraudzības. Aizdomu gadījumos lūdzam nekavējoties sazināties ar glābējiem pa tālruni 112.

Atgādinām, ka joprojām turpina darboties arī bērnu un jauniešu uzticības telefons 116111, kas sniedz psiholoģisku atbalstu un palīdzību gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tāpat Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Krīzes intervences komanda ir gatava sniegt palīdzību arī traģēdijā cietušajiem un iesaistītajiem bērniem un pusaudžiem, kā arī viņu pieaugušajiem tuviniekiem.

Informāciju sagatavoja:
Zane Brīvmane, LM Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste, 67021666, 26134505,  zane.brivmane@lm.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI