DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. aprīlī, 2010
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Piešķir 26 miljonus latu lauksaimnieku atbalstam

Publicēts pirms 14 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valdība 13.aprīlī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „Kārtība, kādā piešķir valsts atbalstu apgrozāmo līdzekļu iegādei lauksaimniecības produkcijas ražošanai”.

Noteikumi paredz, ka lauksaimniecības primārajiem produktu ražotājiem (saimnieciskās darbības veicējiem), atzītām lauksaimniecības pakalpojumu sabiedrībām, kā arī augļu un dārzeņu ražotāju grupām būs iespēja pretendēt uz apgrozāmo līdzekļu iegādei paredzētu aizdevumu.

Aizdevumus izsniegs valsts akciju sabiedrība „Latvijas Hipotēku un zemes banka”. Lēmums par aizdevuma piešķiršanu būs jāpieņem trīs nedēļu laikā pēc tam, kad banka saņēmusi iesniegumu, kas ietver plānoto pasākumu aprakstu attīstības veicināšanai un apgrozāmo līdzekļu aizdevuma atmaksas nodrošināšanai, kā arī produktu aprakstu, plānoto naudas plūsmu un informāciju par jebkuru atbalstu, kas saņemts.

Kopējā apgrozāmo līdzekļu kredītlīnija būs Ls 26 milj. Aizdevumi tiks izsniegti līdz 2011.gada 31.decembrim. Vienam lauksaimniecības produktu ražošanas uzņēmumam (saimnieciskās darbības veicējam), atzītai lauksaimniecības pakalpojumu sabiedrībai, kā arī augļu un dārzeņu ražotāju grupām pieejamā aizdevuma summa būs no 5000 līdz 2 000 000 latu. Aizdevuma termiņš – līdz vienam gadam.

Aizdevumu nepiešķirs, ja saimnieciskās darbības veicējam ir nodokļu parāds un nav noslēgta vienošanās ar Valsts ieņēmumu dienestu par nodokļu parāda atmaksas grafiku.

Līdz šim jau īstenotajās Ekonomikas ministrijas un Hipotēku bankas kreditēšanas programmās aizdevumu apgrozāmo līdzekļu iegādei nebija atļauts piešķirt primāro lauksaimniecības produktu ražotājiem, kā arī būtiski tika ierobežotas lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību un augļu un dārzeņu ražotāju grupu iespējas saņemt aizdevumu.

Tā kā jautājums skar finanšu konsolidāciju, noteikumu projekts nedēļas laikā Finanšu ministrijai sadarbībā ar Zemkopības ministriju jāsaskaņo ar Starptautisko Valūtas fondu, ja saskaņojums netiek panākts jautājums atkārtoti tiek skatīts valdībā.

Informāciju sagatavoja
Antra Elste
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas
pārvaldes vecākā referente
Tālrunis: 67878705
antra.elste@zm.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI