SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
06. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Izmaiņas studiju un studējošo kredītu dzēšanas kārtībā

Stājas spēkā 06.12.2019.
Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Čīka, LETA

Līdz jaunas un būtiski vienkāršākas valsts galvoto studiju un studējošo kreditēšanas sistēmas ieviešanai studiju un studējošā kredīti par darbu Ministru kabineta noteiktajās jomās un amatos vairs netiks dzēsti. To paredz grozījumi vairākos Ministru kabineta noteikumos, kas stājas spēkā šodien, 6. decembrī.

Normas par kredītu dzēšanu aizņēmējiem, kuri strādā Ministru kabineta noteiktajās jomās un amatos, pavisam svītrotas no trīs noteikumiem, kas regulē studiju un studējošā kredīta piešķiršanu, atmaksu un dzēšanu.

Ar izmaiņām var iepazīties vietnē www.likumi.lv:

Grozījumi izstrādāti, īstenojot informatīvajā ziņojumā “Par studiju un studējošo kreditēšanas no kredītiestāžu līdzekļiem ar valsts vārdā sniegto galvojumu modeļa maiņu” minēto koncepciju, norāda Izglītības un zinātnes ministrija.

Informatīvais ziņojums valdībā tika izskatīts 2019. gada 16. jūlijā, un tas paredz ieviest vienkāršotas procedūras studiju un studējošā kredīta noformēšanai un saņemšanai, kā arī iespēju saņemt kredītu bez otra galvotāja. Vienlaikus ministrija uzsvēra – ieviešot jaunu un pieejamāku kreditēšanas sistēmu, piešķirtā finansējuma ietvaros turpināt visus iepriekšējās sistēmas pasākumus nav iespējams.

Visos noteikumos ir paredzēts, ka kredītu dzēšana tiks turpināta tiem kredītu ņēmējiem, kuriem kredītu dzēšana no valsts budžeta līdzekļiem uzsākta, ņemot vērā Ministru kabineta rīkojumu par kredītu dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem par darbu noteiktās jomās un amatos, kas izdoti līdz 2018. gada 31. decembrim.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI