SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
28. novembrī, 2019
5
5

Jaunās Eiropas Komisijas sastāvs: kas ir kas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 1. decembrī oficiāli darbu uzsāk jaunievēlētā Urzulas fon der Leienas vadītā Eiropas Komisija.

Jauno Eiropas Komisiju 27. novembrī ievēlēja Eiropas Parlamenta deputāti ar 461 balsi par, 157 pret un 89 atturoties. “Mēs esam gatavi, bet pats galvenais - Eiropa ir gatava. Mans vēstījums ir vienkāršs: sāksim strādāt,” uzrunājot klātesošos plenārsēdē, sacīja Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leieina. “Ja mēs labi darīsim savu darbu, Eiropa būs pirmais kontinents pasaulē, kurš 2050. gadā būs sasniedzis oglekļa neitralitāti, tā būs spēcīga digitālās jomas līdere, tā būs ekonomika, kurai izdosies vislabāk nodrošināt vajadzīgo līdzsvaru starp tirgus ekonomiku un sociālo drošību... Uzdevums nav viegls, bet mēs kopīgi varam to paveikt.”

Jaunajā Eiropas komisāru komandā ir 12 sievietes, kas ir vairāk salīdzinājumā ar Žana Kloda Junkera Komisiju, kuras sastāvā, 2014. gadā uzsākot darbu, bija 9 sievietes. Pirmo reizi par Eiropas Komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēta sieviete – jūlijā Eiropas Parlaments apstiprināja Urzulas fon der Leienas iecelšanu amatā.

Liela daļa komisāru agrāk ieņēmuši ministra posteni savas valsts valdībā. Deviņi Urzulas fon der Leienas komandas locekļi ir bijuši Eiropas Parlamenta deputāti.

Jaunākais komisārs šajā Eiropas Komisijā ir pārstāvis no Lietuvas – Virgīnijs Sinkēvičs (29 gadi) –, bet vecākais ir bijušais Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Žuzeps Borels no Spānijas (72 gadi).

Eiropas Parlaments rīkoja atklātas uzklausīšanas sanāksmes, lai deputāti varētu izvērtēt katra izvirzītā komisāra amata atbilstību paredzamajai darbības jomai un gūt pārliecību, ka piedāvātie kandidāti spēj darboties visu eiropiešu interesēs.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI