NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
29. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts vērtības
24
24

Izsludināti likuma grozījumi, kas nosaka 29. maiju par svētku dienu

FOTO: Jonathan NACKSTRAND / AFP.

Par godu bronzas godalgas izcīņai Pasaules hokeja čempionātā 29. maijs tiek noteikts par svētku dienu.

Saeima ārkārtas sēdē, kas tika sasaukta vēlā 28. maija vakara stundā (plkst. 23.45), steidzamības kārtā pieņēma grozījumus likumā  “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, nosakot, ka 2023. gada 29. maijs ir svētku diena –  Latvijas hokeja komandas 2023. gada Pasaules hokeja čempionātā bronzas medaļas ieguves diena.

Likuma pārejas noteikumi paredz, ka 2023. gada 29. maijā izglītības iestādēs netiek atcelti paredzētie eksāmeni.

Likuma “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” grozījumi ir izsludināti oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”, 29. maija plkst. 1.04 publicējot ārkārtas laidienu Nr. 102A.

Izmaiņas likumā stājās spēkā tā izsludināšanas brīdī.

Likumprojekta autori tā anotācijā uzsver, ka 2023. gada 29. maija noteikšana par svētku dienu ir cieņas apliecinājums, atbalsts un darba novērtējums Latvijas hokeja izlases sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošajiem sporta darbiniekiem, tai skaitā sporta ārstiem, apkalpojošajam personālam un Latvijas Hokeja federācijai.

Saeimas deputāti iecerējuši, ka Latvijas hokeja izlases panākumu atzīmēšana varētu sekmēt ikvienu tiekties pēc izcilības savā darbā, savās prasmēs. Šīs dienas kopīga atzīmēšana stiprinātu Latvijas sabiedrības nacionālo pašapziņu un saliedētību.

LV portāls visiem hokeja līdzjūtējiem novēl priecīgus svētkus!

Savukārt tiem, kam šajā pirmdienā ir jāstrādā vai ir atvaļinājums, iespējams, noderīga informācija atrodama šajos skaidrojumos:

Labs saturs
24
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI