NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
23. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Labklājība
8
8

Aicina caur saulespuķēm sasaukties Ukrainas atbalstam!

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Freepik

Svētdien, 24. jūlijā, tiks uzsākta sociālo tīklu akcija “Caur saulespuķēm sasauksimies Ukrainas atbalstam!”. Latvijas Pilsoniskā alianse un Eiropas kustība Latvijā aicina iesaistīties akcijā ikvienu Latvijas iedzīvotāju, tverot fotomirkļus ar Ukrainas simbolu – saulespuķēm – un daloties ar tiem sociālajos tīklos, tādējādi izrādot savu atbalstu Ukrainai un tās cilvēkiem.

“Karš Ukrainā turpinās jau piekto mēnesi. Martā, kad bija pagājis mēnesis kopš Krievijas nežēlīgā kara sākuma Ukrainā, uzsākām akciju “Saulespuķes vienotai Eiropai kopā ar Ukrainu”, no sirds ticot, ka tad, kad saulespuķes uzziedēs, karš būs beidzies un saulainās puķes nu jau kalpos kā simbols, tiecoties uz gaismu jeb valsts atjaunošanos. Taču Ukrainā joprojām katru dienu tiek nogalināti un ievainoti civiliedzīvotāji, un palīdzība darbos, kā arī simboliska atbalsta veidā joprojām viņiem ir nepieciešama. Tverot fotomirkļus ar Ukrainas simbolu – saulespuķēm –, vēlamies parādīt, ka savās domās un darbos joprojām esam ar Ukrainu, un šādā veidā sasaukties ar citiem, kam nav vienalga,” akcijas mērķi skaidro Kristīne Zonberga, Latvijas Pilsoniskās alianses direktore.

Latvijas iedzīvotāji jau kopš pirmās kara dienas nesavtīgi ir meklējuši veidus, kā palīdzēt Ukrainai un tās iedzīvotājiem, ziedojot naudu un mantas, daloties ar mājokli, brīvprātīgi strādājot atbalsta centros un nevalstiskajās organizācijās. Tāpat daudzi rīkoja un piedalījās piketos, koncertos, gājienos un citos pasākumos, mācīja Ukrainas cilvēkiem latviešu valodu, nēsāja Ukrainas karoga lentītes un sniedza palīdzīgu roku vēl daudzos citos veidos. Sasaukšanās caur saulespuķēm ir vēl viens veids, kā mums turpināt izrādīt savu atbalstu.

Kā piedalīties akcijā:

  1. Atrodi un nofotografē saulespuķi.
  2. Dalies ar attēlu sociālajos tīklos, atzīmējot saulespuķes atrašanās vietu un cilvēku, ar kuru vēlies sasaukties kopīgam atbalstam Ukrainai.
  3. Neaizmirsti izmantot tēmturi #SaulespuķesUkrainai!
  4. Ja kāds tevi ir atzīmējis savā saulespuķu ierakstā, atrodi savu saulespuķi un turpini sasaukšanos, lai mūsu atbalsts Ukrainai vēršas plašumā!

Šis ir turpinājums akcijai “Saulespuķes vienotai Eiropai kopā ar Ukrainu”, ko Latvijas Pilsoniskā alianse un Eiropas kustība Latvijā aizsāka 24. martā, atzīmējot mēnesi kopš neprovocētā Krievijas iebrukuma Ukrainā. Akcija aicināja ikvienu cilvēku, organizāciju un darba kolektīvu sēt un audzēt saulespuķu stādiņus, lai paustu atbalstu Ukrainas tautai, Ukrainas atjaunošanai un integrācijai Eiropas Savienībā. Tajā piedalījās cilvēki, organizācijas un uzņēmumi visā Latvijā.

“Sasaukšanās” savā veidā jau šobrīd ir sākusies, daudziem akcijas “Saulespuķes vienotai Eiropai kopā ar Ukrainu” dalībniekiem daloties sociālajos tīklos ar uzziedējušajām saulespuķēm, kas lolotas kopš marta. To vidū ir individuālas personas, kā arī pašvaldības, tai skaitā Rīgas pilsēta un iestādes, piemēram, Latvijas Nacionālais arhīvs. Lai simboliskais atbalsts Ukrainai plestos plašumā, sasaukšanās akcijā aicināts pievienoties ikviens.

Plašāka informācija, kā katrs var palīdzēt Ukrainas bēgļiem

 

 

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI