NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
28. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Vide
10
10

Notikusi pāreja uz vasaras laiku – atceries pagriezt pulksteņa rādītājus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LV portāla infografika

Latvijā pāreja uz vasaras laiku notika šonakt, 29. martā, plkst. 03.00 (naktī no sestdienas uz svētdienu) – pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu uz priekšu.

Vasaras laiks Latvijā pirmo reizi tika ieviests 1981. gadā. Sākot ar 1997. gadu, vasaras laiks ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai. Papildu informācija par pāreju uz vasaras laiku un atpakaļ pieejama Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.

Savukārt Eiropas Savienības (ES) ietvaros pāreju uz vasaras laiku nosaka Eiropas Parlamenta un Padomes 2001. gada 19. janvāra direktīva 2000/84/EK par noteikumiem attiecībā uz vasaras laiku. Direktīva nosaka vasaras laika sākumu un beigas vienoti visām ES dalībvalstīm, informē Ekonomikas ministrija.

Tā kā ES līmenī vienots redzējums par jauniem nosacījumiem attiecībā uz laika maiņu divas reizes gadā vēl nav panākts, šobrīd ir spēkā iepriekš apstiprinātā kārtība. Pāreju uz vasaras laiku un atpakaļ Latvijā nosaka 2010. gada 26. oktobra Ministru kabineta noteikumi Nr. 1010 “Par pāreju uz vasaras laiku”.

Labs saturs
10
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI