E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28300
Lasīšanai: 2 minūtes
18
18

Vai cilvēkam ar 2. grupas invaliditāti sabiedriskajā transportā Rīgā nepieciešama speciāla karte

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. janvārī, 2023
Jānis

Labdien! Esmu 2. grupas invalīds. Man ir tiesības uz valsts apmaksātu iespēju pārvietoties LR ar sabiedrisko transportu bez maksas. Tomēr, iebraucis Rīgā, iekāpjot tramvajā, konstatēju, ka man nav iespējas reģistrēt savu braucienu. Vadītājs biļetes vairs neizdod. Izvēlējos braukt “pa zaķi”, jo citu variantu nav. Izkāpjot pieturā, izlasīju uz kustību saraksta staba esošo informāciju par to, ka man, 2. grupas invalīdam, ir jāreģistrējas un jāizņem braukšanas reģistrācijas karte Rīgas sabiedriskajā transportā, un ir norādītas vairākas adreses. Atbraucis uz vienu dienu veikt konkrētus uzdevumus, vairākkārt mainot sabiedrisko transportu, saprotu, ka būs jāmaksā. Tas nozīmē, ka invalīdam iespēja ir dota, likums ir ievērots, bet realitātē to izpildīt praktiski nav iespējams (šādos gadījumos). Es, piemēram, dzīvoju Jaunpiebalgā.

A
atbild:
08. februārī, 2023
Lidija Dārziņa
LV portāls

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 89 “Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā” paredz: “Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā personas, kurām noteikta I vai II invaliditātes grupa, ir tiesīgas saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 100% apmērā no biļetes cenas. Šīm personām, nelietojot personalizēto viedkarti, ir tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumu 100% apmērā no vienreizējās biļetes cenas, uzrādot transportlīdzekļa vadītājam invaliditāti apliecinošu dokumentu un saņemot brauciena apliecinājumu.”

Arī “Rīgas satiksmes” paskaidrojošajā informācijā “Braukšanas apliecinājums sabiedriskajā transportā” norādīts: “Sabiedriskajā transportā vadītājs izsniedz braukšanas maksas atvieglojumu apliecinājumu personām, kurām noteikta I vai II invaliditātes grupa, personām līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un personai, kas pavada personu, kurai noteikta I invaliditātes grupa, vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, uzrādot transportlīdzekļa vadītājam atbilstošu apliecību.”

Labs saturs
18
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas