E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23633
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai 2. kursa students var sākt strādāt par treneri

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūlijā, 2021
Jēkabs

Esmu 1. kursa students, šobrīd mācos, lai iegūtu 1. līmeņa augstāko izglītību un kvalifikāciju “Sporta treneris”. Vai kā 2. kursa students varu sākt strādāt par treneri, kaut neesmu ieguvis 4 kredītpunktus 2. semestrī? Esmu pārcelts uz 2. kursu, šie kredītpunkti pārlikti kā parāds uz otro kursu.

A
atbild:
09. jūlijā, 2021
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Prasības sporta treneriem nosaka Ministru kabineta 2010. gada 26. janvāra noteikumi Nr. 77 “Noteikumi par sporta speciālistu sertifikācijas kārtību un sporta speciālistam noteiktajām prasībām”. Atbilstoši minētajos noteikumos noteiktajam sporta trenerim ir nepieciešams Latvijas Sporta federāciju padomes izsniegts sertifikāts. Vienlaikus bez sertifikāta par sporta treneri ir tiesīga strādāt un sporta treniņus (nodarbības) vadīt persona:

  1. piecus gadus pēc augstākās pedagoģiskās izglītības sporta studiju programmas apguves (diploma iegūšanas);
  2. kura iegūst augstāko pedagoģisko izglītību sporta studiju programmā un ir ieguvusi profesionālās ievirzes sporta izglītību (izglītības programmas kods 30V) akreditētā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādē;
  3. kura iegūst augstāko pedagoģisko izglītību sporta studiju programmā un ir ieguvusi pilnajam pirmajam akadēmiskajam gadam paredzēto kredītpunktu skaitu.

No rakstītā izriet, ka persona šobrīd neatbilst ne 1., ne 3. noteikumu punktam. Tātad persona var sākt strādāt par treneri:

  • ja ir ieguvusi Latvijas Sporta federāciju padomes izsniegtu sertifikātu;
  • ja nav ieguvusi Latvijas Sporta federāciju padomes izsniegtu sertifikātu, bet turpina studijas un ir iepriekš ieguvusi profesionālās ievirzes sporta izglītību (izglītības programmas kods 30V) akreditētā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādē;
  • pēc tam, kad būs ieguvusi pilnam pirmajam akadēmiskajam gadam paredzēto kredītpunktu skaitu.
Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas