E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22573
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Nodokļi
5
5

Kā iesniegt gada ienākumu deklarāciju, ja strādā Anglijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. martā, 2021
Anfiza

Labdien! Dzirdēju, ka tiem, kas strādā Anglijā, būs jāiesniedz VID deklarācijas, bet kā man to izdarīt bez braukšanas uz Latviju, ja man vairs nav Latvijas internetbankas un VID lietotājvārda? Kāds sods tik piemērots, ja neiesniegšu deklarāciju, un vai visiem tas jādara? Paldies!

A
atbild:
23. martā, 2021
Valsts ieņēmumu dienests
Sabiedrisko attiecību daļa

Ja neesat saimnieciskās darbības veicējs, gada ienākumu deklarāciju varat aizpildīt gan elektroniski, gan papīra formātā. Ja vēlaties deklarāciju aizpildīt papīra formātā, to var nosūtīt Valsts ieņēmumu dienestam pa pastu Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978. Gada ienākumu deklarācijas veidlapas var izdrukāt no VID interneta vietnes: https://www.vid.gov.lv/lv/veidlapas.

Protams, VID rekomendē iesniegt gada ienākumu deklarāciju elektroniski, jo elektroniskā deklarācijas forma sniedz vairākas būtiskas priekšrocības, tā pati ielasa VID rīcībā esošos datus un veic aprēķinus, tādejādi ievērojami mazinās iespējamo matemātisko kļūdu skaits.

Saimnieciskās darbības veicējiem gada ienākumu deklarācija jāiesniedz VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS). Ja nav iespējams izmantot kādu no www.latvija.lv piedāvātajām reģistrācijas un autentifikācijas iespējām, VID var piešķirt jums lietotāja vārdu un paroli EDS lietošanai.

Lai to saņemtu, jāaizpilda iesniegums par VID informācijas sistēmas lietotāju (-iem), norādot šādu informāciju:

  • vārds uzvārds;
  • tiesību pārvaldnieks – lietotājs, kurš varēs gan strādāt sistēmā patstāvīgi, gan rediģēt savas un citu lietotāju tiesības un iestatījumus (ir iespējami vairāki tiesību pārvaldnieki);
  • EDS lietotājs – fiziska personu, kura strādās sistēmā tiesību pārvaldnieka piešķirto tiesību ietvaros;
  • IP adrese – neobligāts lauks, kurā norāda IP adresi vai IP adreses masku, ja ir nepieciešamība ierobežot konkrēta lietotāja pieeju EDS tikai no viena datora vai viena tīkla datoriem.

Dokumentu varat nosūtīt elektroniskā veidā, pirms tam to parakstot ar derīgu elektronisku parakstu. Ar drošo elektronisko parakstu parakstīto iesniegumu var sūtīt uz vid@vid.gov.lv.

Vairāk informācijas par to, kā kļūt par EDS lietotāju, var atrast šeit.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas