E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17633
Lasīšanai: 2 minūtes
1
35
1
35

Vai valsts apmaksā vēnu operāciju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. augustā, 2019
Eva

Vai valsts apmaksā vēnu operāciju?

A
atbild:
10. septembrī, 2019

No valsts budžeta līdzekļiem diennakts stacionārā tiek apmaksātas konvencionālās klasiskās vēnu rekonstruktīvās operācijas (paplašinātu vēnu ķirurģiska izņemšana) iedzimtu un noteikti iegūtu saslimšanu gadījumos, piemēram, varikozi paplašinātu vēnu komplikāciju gadījumos, kā arī endoskopiska subfasciālu perforanto vēnu klipēšana.

Par nepieciešamo ķirurģisko palīdzību Nacionālais veselības dienests aicina konsultēties ar ārstējošo ārstu (ķirurgu, asinsvadu ķirurgu vai flebologu), jo tikai medicīniskās konsultācijas laikā iespējams noteikt, kāda veida ķirurģiskā manipulācija ir nepieciešama, tostarp izvērtēt, vai pakalpojums ir nepieciešams neatliekamā vai plānveida kārtā.

Lai veiktu operāciju stacionārā, pacientam ir nepieciešams ārsta speciālista nosūtījums un jāpiesakās kādā no ārstniecības iestādēm, kuras veic šo pakalpojumu, piemēram, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, Rēzeknes slimnīcā, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā vai Preiļu slimnīcā.

Veicot valsts apmaksātu operāciju diennakts stacionārā, pacientam, sākot no otrās dienas, par uzturēšanos slimnīcā ir jāveic pacienta līdzmaksājums – 10 eiro diennaktī –, bet par vienā stacionēšanās reizē veiktajām ķirurģiskajām manipulācijām operācijas zālē pacientam jāveic līdzmaksājums  ne vairāk kā 31 eiro apmērā.

Informācija par ārstniecības iestādēm un gaidīšanas rindu garumu pieejama Nacionālā veselības dienesta interneta vietnes www.vmnvd.gov.lv sadaļā “Rindapiearsta.lv” > “Gaidīšanas laiks” > “Stacionārie pakalpojumi” > “Pārskats par stacionāro pakalpojumu rindām (ķirurģiskā palīdzība u.c.)” >  ailīte “Fleboloģija”. Lai noskaidrotu informāciju par aktuālo rindu garumu, aicinām sazināties ar izvēlēto ārstniecības iestādi.

Labs saturs
35
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas